Русия регистрира най-високата си дневна смъртност от коронавирус - 174,

...
Русия регистрира най-високата си дневна смъртност от коронавирус - 174,
Коментари Харесай

Рекорд и антирекорд в Русия: най-висок брой починали и излекувани за ден

Русия записва най-високата си дневна смъртност от ковид - 174, само че заяви и че над 12 000 души са се възстановили през последните 24 часа.
Здравните чиновници обявиха, че общият брой на смъртните случаи в Русия от пандемията е достигнал 3 807, а броят на случаите на болест е 362 342, с което страната заема трето място в света след Съединени американски щати и Бразилия.
Броят на новите случаи непрекъснато понижава и управляващите започнаха да облекчават ограниченията за блокиране в някои елементи на страната.
Има 8 915 нови случая през последните 24 часа, съгласно държавното управление, до момента в който рекордните 12 311 души са се възстановили, което е знак, че Русия може да е трансферирала пика.
Ограниченията са облекчени в доста региони, макар че тежко засегнатата Москва остава под строго блокиране най-малко до края на май, предава БГНЕС.
В понеделник президентът Владимир Путин се появи в Кремъл, откакто работи седмици от резиденцията си отвън Москва.
Отчетената смъртност в Русия е доста по-ниска, в сравнение с в други страни със сходни проценти на болест, което кара критиците да упрекват управляващите в неяснота в съобщаването на смъртните случаи, с цел да снижат мащаба на рецесията.
Здравните чиновници настояват, че една от аргументите е, че Русия регистрира единствено смъртни случаи, директно породени от вируса, за разлика от някои страни, които регистрират всички смъртни случаи на инфектирани хора.
 
Всичко за ковид следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР