Русия реагира с разбиране на исканията за доставки на ваксини

...
Русия реагира с разбиране на исканията за доставки на ваксини
Коментари Харесай

Кремъл: Не можем да изпълним всички заявки за доставка на ваксини срещу COVID-19 в чужбина

Русия реагира с схващане на настояванията за доставки на ваксини против COVID-19 в чужбина, само че индустриалните мощности не дават опция всички те да бъдат задоволени. Това съобщи пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

Песков разяснява молбата на чешкия президент Милош Земан Русия да даде на страната му ваксини " Спутник V ", отправена към съветския водач Владимир Путин.

Русия заема виновна позиция с оглед колкото може повече ваксини да бъдат доставени в разнообразни страни, които към този момент срещат проблеми с имунизациите. Оборотите на производството се подвигат всяка седмица, увери представителят на Кремъл.

Милош Земан заяви по-рано пред чешка телевизия, че е изпратил до Путин писмена молба за " Спутник V " и разчита на бързи доставки. Той добави, че " в случай че е бил правилно осведомен, молбата му ще бъде задоволена ".

Здравното министерство на Чехия осведоми, че засилващата се в страната коронавирусна зараза е умъртвила към този момент 20 194 души. Според данните от предходната седмица Чехия заема първото място в света по брой новозаразени на 1 милион поданици. Инфектираните в страната с 10,46- милионно население са общо 1 227 595, осведоми Българска телеграфна агенция.

Чехия стартира имунизация против КОВИД-19 на 27 декември и 644 300 души към този момент са ваксинирани с препаратите на Pfizer-BioNTech, Moderna и AstraZeneca. Чешките управляващи се надяват Европейската организация по медикаментите допустимо най-скоро да записва и " Спутник V ", прибавя съветската организация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР