Русия разшири списъка си с граждани на Европейския съюз, на

...
Русия разшири списъка си с граждани на Европейския съюз, на
Коментари Харесай

Русия наложи контрасанкции на ЕС

Русия разшири листата си с жители на Европейския съюз, на които се не разрешава влизането на територията на страната. Това оповестиха от съветското министерство на външните работи.

В формалното известие на дипломатическото ведомство се показва, че става дума за ръководителите на обособени частни военни компании, които работят в разнообразни региони на света и които “не провокират алергия у брюкселските чиновници”, съобщи БНР.

В листата са включени представители на силовите структури и на органите на законодателната и изпълнителната власт на някои страни членки на Евросъюза.

Според Русия те носят персонална отговорност за прокарването на антируска политика и насаждането на ограничения, които нарушават законните права на рускоезичните поданици и медии на територията на съюза. Съответната нота, в която са посочени съответните имена, е изпратена в представителството на Европейския съюз в Русия.

От съветското министерствона външните работи акцентират, че решението се основава на правилото на реципрочност.

Решението на Русия да вкара възбрана за незнаен брой представители на страни-членки от Европейски Съюз да влизат в страната е лишено от всякакво правно съображение и ще получи подобаващ отговор, се споделя в изказване на Европейската работа за външна активност.

От службата осъждат решението и прибавят, че Русия продължава да подхранва напрежението в Европа, вместо да работи за деескалация.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР