Русия разшири днес санкциите си срещу британски отговорни служители, в

...
Русия разшири днес санкциите си срещу британски отговорни служители, в
Коментари Харесай

Русия разшири санкциите срещу британски служители

Русия разшири през днешния ден глобите си против английски виновни чиновници, в отговор на сходни ограничения, признати през октомври от Лондон по отношение на Москва на фона на преполагаемото отравяне на основния съветски опозиционер Алексей Навални, съобщи Франс прес.

Въз основа на правилото на реципрочността, Русия взе решение да усили броя на английските жители, на които се отхвърля влизане в страната ни, уточни съветското външно министерство в изказване, без да посочи самоличността и броя на засегнатите чиновници.

Според Москва въпросните британци са тези, които са забъркани в ескалацията на антируските наказания. Британската посланичка в Русия Дебора Бронърт беше извикана през днешния ден в съветското външно ведомство, с цел да бъде известена за това решение, се споделя още в официалното съобщение.

През октомври Обединеното кралство глоби седем съветски чиновници, след които са ръководителят на Федералната работа за сигурност Александър Бортников и предприемачът Евгений Пригожин, прочут с близостта си с президента Владимир Путин, поради хипотетичната им роля в отравянето на Навални, както и в спора в Либия.

Навални се разболя тежко на 20 август на борда на аероплан в Сибир и сега е в Германия. Според няколко западни лаборатории опозиционерът е бил токсичен благодарение на нервнотоксичен сътрудник от вида "Новичок ", вещество, основано от руски експерти за военни цели.

Заключението беше доказано от Организацията за възбрана на химическите оръжия, а следствие на няколко медии уточни отговорността на ФСС за това отравяне. Руските управляващи отхвърлят всякаква отговорност и слагат под подозрение изказванието за отравяне.

Днес Москва осъди наложените през октомври от Лондон наказания като неконструктивни и вражески дейности от страна на Лондон, както и като неприемливи и неразумни ограничаващи ограничения против съветски жители. В понеделник Русия разшири глобите против немски чиновници, в отговор на сходни ограничения, подхванати през октомври от Европейския съюз, който упреква Москва, че стои зад хакерската офанзива против Бундестага през 2015 година, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР