Русия разшири черния списък с британски граждани, на които се

...
Русия разшири черния списък с британски граждани, на които се
Коментари Харесай

Русия отвръща на удара! Москва разшири черния списък с британци, на които се забранява влизане в страната

Русия разшири черния лист с английски жители, на които се не разрешава влизането на територията на страната.

Мярката е в отговор на наложените от Англия ограничавания на съветски жители, които съгласно Лондон имат отношение към опита за отравяне на опозиционера Алексей Навални.

Тази заран в съветското министерство на външните работи беше извикан посланика на Англия в Москва Дебора Бронърт, с цел да ѝ бъде връчена съответната нота. На дипломат Бонърт е било декларирано, че решението е взето в отговор на голословните наказания по отношение на съветски жители поради непотвърдената им съпричастност към случая с Алексей Навални, показват от външнополитическото ведомство.

В известието обаче не беше посочено кои публични представители на Лондон ще бъдат глобени.

Преди ден Москва предприе сходен ход и във връзка с Германия. Руското външно министерство разкри във вторник, че е добавило още немски жители към листата с лица, които няма да могат да влизат в страната, в отговор на " разрушителни дейности ", подхванати както от Берлин, по този начин и от Европейския съюз.

Министерството излезе с изказване, разкривайки, че някои чиновници на немското министерство на защитата ще бъдат включени в черния лист " в сходство с правилото на взаимност " като отговор на " политическата акция в Берлин " по отношение на хакерските офанзиви против Бундестаг през 2015 година, които се твърди, че са осъществено от съветски хакери.

Министерството също по този начин съобщи през вчерашния ден, че връзките с Берлин са се влошили до известна степен, само че добави, че през 2020 година " е бил поддържан постоянен политически разговор с Германия ".

Предприетите от Москва контрамерки са факт, откакто на 15 октомври Европейският съюз и Англия затвориха границите си за няколко високопоставени съветски служители. Сред тях са шефът на Федералната работа за сигурност Александър Бортников, първият заместник-ръководител на президентската администрация Сергей Кириенко, ръководителят на Управлението на Кремъл по вътрешна политика Андрей Ярин и президентският прокурист в Сибирския федерален окръг Сергей Меняйло.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР