Русия разрушава и продължава инфраструктура и жилища, убива граждани, цели

...
Русия разрушава и продължава инфраструктура и жилища, убива граждани, цели
Коментари Харесай

Посланик Москаленко: Бихме искали по-ефективна помощ от България

Русия унищожава и продължава инфраструктура и жилища, убива жители, цели да унищожи народа. Мирът ще значи победа на Украйна, съобщи посланикът на Украйна в България Виталий Москаленко пред Българска национална телевизия.

Той посочи, че мир ще има, когато всички съветски войски бъдат изтласкани от Украйна, в това число Крим и Донбас.

„ Русия надали признава загуба на бойното поле. Важно е ние да си върнем нашите територии. Може да има и дълга война, с цел да бъде приключена би трябвало Украйна да победи. Това би трябвало да стане благодарение на въоръжение, което да получим повече и в огромни количества. Аз дойдох в България от бойното поле. Още през 2014 година Русия стартира война в Украйна, когато си присвои Крим. Русия окупира част от украинската територия – Крим, след това елементи на Донецк и Луганск. Продължаваше да води военни дейности за да завладее територии “, означи още посланикът на Украйна.

Той съпостави дейностите на Путин с тези на Хитлер преди 80 години.

По данни на Москаленко към 4 млн. души са напуснали Украйна от началото на войната.

„ Ние бихме желали по-ефективна помощ от България и от други страни. България през цялото време на тази инвазия заема позиция, която е дружествена във връзка с Украйна. Важно за мен и Украйна е, че България реализира военна, филантропична, политическа и финансова помощ. Да не приказваме за помощта за бежанците. България даде всеобхватна помощ. И директна и индиректна, и през трети страни. България през цялото време и до момента дава тази помощ, която е в нейните сили и благоприятни условия. Украйна демонстрира интерес към разнообразни снаряди, които се създават в България “, акцентира още Москаленко.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР