Русия разработва ваксина срещу разпространяващия се в Китай коронавирус, съобщи

...
Русия разработва ваксина срещу разпространяващия се в Китай коронавирус, съобщи
Коментари Харесай

Русия вече прави ваксина срещу китайския коронавирус

Русия създава ваксина против разпространяващия се в Китай ковид, заяви през днешния ден съветската работа за отбрана на правата на потребителите " Роспотребнадзор ", съобщи Ройтерс, базирайки се на РИА Новости. " Да, несъмнено, създаването на ваксина е в ход. Всеки път, когато имаме разновидност (на вируса), започваме неотложно да създаваме ваксина ", сподели директорката на " Роспотребнадзор " Ана Попова. Елена Ежлова, началник на ръководството за епидемиологичен надзор на " Роспотребнадзор ", добави, че основаването на ваксина е нескончаем и комплициран развой.

По-рано заместник-министърът на опазването на здравето на Русия Сергей Краевой заяви пред ТАСС, че министерството към този момент е почнало работа по основаване на ваксина против ковид и договаря с китайски учени за опцията да получи биологичен материал, с цел да пристъпи към непосредственото основаване на имунизацията.

Според Ежлова " Роспотребнадзор " към този момент разполага с базови заготовки за създаване на имунизацията. " Имаме базови заготовки, базови платформи. Ще действаме съгласно обстановката ", посочи тя.

По-рано през днешния ден " Роспотребнадзор " удостовери, че е засилил санитарните и карантинните инспекции на всички входни точки на страната поради опасения, свързани с ковид от Китай, напомня Ройтерс.

Починалите в резултат на новия ковид в Китай в последното денонощие станаха от девет - 17, предадоха международните организации, като се позоваха на управляващите. Броят на инфектираните в провинция Хубей, епицентър на епидемията, е достигнал 444.

По-рано през днешния ден китайските управляващи оповестиха, че инфектираните от вируса в цялата страна са над 470 и показаха опасения, че броят им може да нарасне доста през идващите дни, когато се чака стотици хиляди хора от огромните градове да пътуват до родните си места, с цел да честват със фамилиите си настъпването на китайската Нова година.

За случаи на инфектирани с вируса оповестиха също Япония, Филипините, Южна Корея, Тайван, Тайланд и Съединени американски щати, както и китайските територии Хонконг и Макао, отбелязва ДПА.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР