Русия разполага с тактически ядрени оръжия, които са по-малки от

...
Русия разполага с тактически ядрени оръжия, които са по-малки от
Коментари Харесай

Светът на нокти: Ще успеят ли САЩ да предвидят ядрен удар от...

Русия разполага с тактически нуклеарни оръжия, които са по-малки от междуконтиненталните балистични ракети и могат да бъдат разкрити прекомерно късно

 

Разузнавателните служби на Съединени американски щати и техните съдружници са засилили наблюдението над Русия, с цел да проследят подготовката за възможен нуклеарен удар на украинска територия, написа " Политико ", представен от dnes.dir.bg. 

" Политико " се базира на петима някогашни и сегашни американски чиновници. Те предизвестяват, че първите признаци на подготовка за нуклеарен удар могат да бъдат разкрити прекомерно късно, защото Русия разполага с тактически нуклеарни оръжия, които са по-малки от междуконтиненталните балистични ракети.

" Наблюдаваме това по-внимателно ", съобщи американски държавен чиновник, който има достъп до разследваща информация за нуклеарните сили на Русия. Наблюдението се прави от въздуха, в космоса и киберпространството.

Съединени американски щати и техните съдружници употребяват спътници, с цел да проучват съветските наземни елементи. Миналата седмица американски разследващи самолети бяха видяни неведнъж над Калининградска област, където са ситуирани съветски оръжейни системи с двойно предопределение и хиперзвукови ракети.

След нахлуването на Русия в Украйна съветският президент Владимир Путин, държавни чиновници и медии неведнъж намекнаха, че Русия може да употребява нуклеарни оръжия. На 21 септември Путин съобщи, че съветските управляващи са подготвени да употребяват всички налични средства, с цел да защитят територията си. Путин акцентира, че " това не е блъф ".

Вчера приключиха " референдумите за присъединение към Русия " в самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национална република, както и в окупираните територии на Херсонска и Запорожка област в Украйна. Местните поданици са подкрепили " анексирането " с болшинство. На 22 септември заместник-председателят на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев съобщи, че когато тези територии " бъдат признати в състава на Русия ", съветските въоръжени сили ще ги пазят, като армията ще може да употребява " всички съветски оръжия, в това число стратегически нуклеарни ".

Руските жители, които се укриват от готовност, могат да аплайват за леговище в Съединени американски щати, съобщи в това време говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер.

 
" Смятаме, че без значение от националността им, те могат да аплайват за леговище в Съединени американски щати и всяка молба ще бъде обсъждана самостоятелно ", споделя Жан-Пиер.

Американските управляващи приветстват " всички лица, търсещи леговище ", добави говорителката на Белия дом. От думите ѝ не следва, че руснаците, бягащи от готовност, ще получат някакъв предпочитан ред или специфични условия за даване на леговище.

По-рано немските управляващи обявиха, че при избрани условия са подготвени да дават леговище на дезертьори от съветската войска и на " съперници на режима на Путин ".

Мобилизацията в Русия беше оповестена на 21 септември. Оттогава хиляди хора са напуснали страната. Само прилежащите Казахстан, Грузия, Монголия и Финландия са приели съвсем 200 000 руснаци.

Някои страни от Европейски Съюз, по-специално Латвия и Чешката република, обявиха, че няма да издават визи на руснаци, които се крият от готовност.

От своя страна Европейската комисия съобщи, че Европейски Съюз би трябвало да подсигурява правото на влизане на руснаците, търсещи леговище по време на готовност.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР