Русия разполага с проект на комюнике за срещата на върха

...
Русия разполага с проект на комюнике за срещата на върха
Коментари Харесай

Захарова: Русия разполага с проект на комюнике от бъдещата среща в Швейцария

Русия разполага с план на официално съобщение за " срещата на върха за Украйна " в Швейцария, в което се съдържат 9 от 10 точки от по този начин наречената мирна формула на президента на страната Владимир Зеленски, с изключение на точката за преустановяване на военните дейности. Това сподели на брифинг формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС.

" Имаме, няма да укривам, план на заключително официално съобщение от по този начин наречената среща на върха , в случай че ми позволите, това е план на официално съобщение, който се предлага за сключване на тези, които ще вземат участие в това събитие приемане, или утвърждение, това е, което се споделя там: " Ние инструктираме нашите упълномощени представители да разработят тези рамки (което значи, спокойно уреждане) по време на поредност от тематични конференции и срещи, които ще се проведат през идващите месеци. Те ще бъдат отдадени на следните тематики. " И тогава са изброени девет от десетте точки на по този начин наречената формула на Зеленски " , сподели тя.

Според Захарова в проектодокумента липсва единствено десета точка от " формулата на Зеленски " - " за фиксиране на края на военните дейности в интернационален контракт " .

" Така че въобще не се приказва за каквато и да било смяна в методите на уредниците на по този начин наречената среща на върха в Швейцария и за сякаш нов дневен ред ", акцентира дипломатът.

Швейцария съобщи, че въз основа на проекта на Зеленски, само че и сподели, че е обречена на неуспех без присъединяване на Москва.

Русия споделя, че е подготвена да стартира договаряния за Украйна ,.

Украинският президент Володимир Зеленски показа , която приканва за преустановяване на военните дейности и цялостно евакуиране на Русия от всички окупирани територии.
 Зеленски не кани Русия на срещата за мир в Швейцария, с цел да не я провали
Зеленски не кани Русия на срещата за мир в Швейцария, с цел да не я провали

Путин ще бъде въведен в диалозите посредством медиатори на идващия стадий, сподели президентът на Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР