Русия разполага с достатъчно ресурси да продължи войната в Украйна

...
Русия разполага с достатъчно ресурси да продължи войната в Украйна
Коментари Харесай

Русия разполага с достатъчно ресурси да продължи войната в Украйна още две години

Русия разполага с задоволително запаси да продължи войната в Украйна още две години, съобщи Ройтерс, заяви Българска телеграфна агенция.

 

Агенцията се базира на изказване пред публицисти във Вилнюс на шефа на литовското военно разузнаване Елегиюс Паулавициус. " Ресурсите, с които Русия разполага сега, ще бъдат задоволителни да продължи войната със сегашната активност още две години ", сподели Паулавициус.

 

" Колко дълго Русия ще бъде в положение да води войната, ще зависи също от поддръжката за съветските военни от страни като Иран и Северна Корея. Но в случай че погледнете с какво Русия разполага през днешния ден, като стратегически запаси, съоръжение, муниции, въоръжения - тя може да води тази война със сегашната ѝ активност още две години ", добави шефът на военното разузнаване.

Литовските служби за сигурност през днешния ден оповестиха, че хакери, свързани с Русия и Китай, са се пробвали неведнъж да създадат пробив в компютрите на държавното управление на Литва. Това се споделя в годишен отчет, направен от военното разузнаване и контраразузнаването на балтийската страна.

 

" Най-активните кибергрупи, които подхващат дейности против Литва, са свързани с Русия и Китай ", настояват службите за сигурност.

 

" Техен приоритет остава продължаващото дълготрайно събиране на информация, обвързвана с литовските вътрешни и интернационалните каузи ", се споделя в отчета.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР