Русия разкритикува твърдението на президента на Съединените щати, че Вашингтон

...
Русия разкритикува твърдението на президента на Съединените щати, че Вашингтон
Коментари Харесай

Русия казва, че САЩ няма да бъдат в центъра на „новия световен ред“

Русия разкритикува изказванието на президента на Съединените щати, че Вашингтон би трябвало да бъде движещата мощ в новия „ международен ред “, като сподели, че подобен „ американски центрична ” визия е остаряла.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели пред кореспонденти в понеделник, че въпреки да е склонен с нуждата от „ нов международен ред “, той не има вяра, че Съединени американски щати би трябвало да бъдат отпред. Всяка нова система би трябвало да бъде „ свободна от концентрацията на всички механизми на международно ръководство в ръцете на една страна “, сподели той.

Продължавайте да четете

лист от 4 itemsСАЩ предизвестяват за разширение на отбранителното „ партньорство “ сред Иран и Русия Украинският парламент утвърждава наказания против съветския съдружник Иран Съединени американски щати ще дадат на Украйна необятно неразрешени касетъчни муниции макар опасенията Руският Лавров споделя, че Западът има потребност от непрестанно увещание за рисковете на нуклеарна война завършек на списъка

Песков отговори на тирада, произнесена от президента на Съединени американски щати Джо Байдън в петък, в която той се обърна към уговорката на Съединени американски щати в задгранични рецесии от Украйна и Тайван до Израел.

По време на изявлението си Байдън сподели, че „ международният ред “ от последния половин век „ се изчерпва “ и Америка би трябвало да „ сплоти света “ в нов ред, с цел да сътвори мир.

„ Мисля, че имаме действителна опция да обединим света по метод, който не е бил отдавна, и да подобрим вероятността за мир, а не да я понижим “, сподели Байдън.

Песков отговори: „ В тази част не сме съгласни, тъй като Съединените щати,... без значение за какъв международен ред приказват, те имат поради американоцентричен международен ред, т.е. свят, който се върти към Съединените щати. Повече няма да е по този начин. “

Задълбочаване на пропастта

Сблъсъкът на думите отразява задълбочаващата се бездна сред двете световни суперсили, които са яростно опълчени поради войната на Русия в Украйна и процъфтяващите съюзи на Москва с американски архи-противници като Иран и Северна Корея.

Откакто Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 година, Съединени американски щати постановиха широкообхватни наказания на лица и организации, свързани с Кремъл, и предоставиха на Украйна десетки милиарди долари филантропична, финансова и военна помощ.


В скорошни забележки Байдън също постоянно прави съпоставения сред съветския президент Владимир Путин и Хамас, палестинската група, ръководеща линията Газа, която Съединени американски щати дефинираха като „ терористична “ организация, заявявайки, че и двете съставляват опасност за прилежащите демокрации.

>

„ Хамас и Путин съставляват разнообразни закани, само че споделят това общо: и двамата желаят да унищожат една прилежаща народна власт “, сподели Байдън в послание в Овалния кабинет в четвъртък.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР