Русия провежда последни репетиции преди традиционния военен парад на 9

...
Русия провежда последни репетиции преди традиционния военен парад на 9
Коментари Харесай

Москва се подготвя за 9 май

Русия организира последни подготовки преди обичайния боен церемониал на 9 май в Москва в чест на успеха над нацистка Германия. Той ще бъде мотив за проява на мощ в разгара на изпълнената с проблеми военна акция в Украйна.

През последните години президентът Владимир Путин употребява парада, както с цел да показва мощта на армията си, по този начин и с цел да покаже нови, най-модерни оръжия. И тазгодишното издание не прави изключение.

Тази година, въпреки че съветските танкове и бойци ще дефилират както нормално на емблематичния Червен площад, всички погледи ще бъдат ориентирани към Украйна, където Москва прави нахлуване от края на февруари, което слага под въпрос имиджа на нейната войска. Всъщност военната намеса, за която мнозина специалисти предвидиха, че ще бъде светкавична, продължава към този момент трети месец и е белязана от неуспехи, изключително логистични.

След като съветските сили се провалиха в боевете за Киев, изправени против украинските сили, които бяха по-мотивирани от предстоящото и въоръжени от Запада, съветският общоприет щаб трябваше да преразгледа задачите си и ускори настъплението в източната и южната част на страната.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР