Русия продължава специалната си военна операция в Украйна, защото Киев

...
Русия продължава специалната си военна операция в Украйна, защото Киев
Коментари Харесай

Русия продължава специалната си военна операция в Украйна, защото Киев не желае да проведе мирни преговори

" Русия продължава " специфичната си военна интервенция " в Украйна, тъй като Киев не желае да организира мирни договаряния ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Украински публични лица, в това число президентът Володимир Зеленски, неведнъж са посочвали, че " Украйна, както де факто, по този начин и де юре, не може и не желае да води договаряния ", сподели той.

Песков съобщи, че Москва " изрично " отхвърля резолюцията, призната от Общото заседание на Организация на обединените нации, която приканва Русия да заплати репарации на Украйна.

Това е опит да се " довърши ограбването на нашите златни и валутни запаси, които бяха нелегално блокирани ", сподели представителят.

" Това е легализиране на този обир благодарение на платформата на Организация на обединените нации " и Русия ще направи " всичко допустимо ", с цел да предотврати сходно " присвояване ".

Песков съобщи, че Русия към този момент работи за възобновяване на развалената инфраструктура в украинските територии под неин надзор.

Въпреки това, " няма подозрение ", че същото ще бъде направено и за останалата част от Украйна, увери той.

Относно възможното удължение на съглашението за експорт на зърно Песков съобщи, че решението " ще бъде оповестено в подобаващия миг ".

По отношение на срещата на представители на съветското и американското разузнаване в турската столица Анкара Песков съобщи: " Нямаме какво да кажем за наличието на диалозите. "

Говорителят на Кремъл нямаше " какво да каже " иотносно предлагането на Зеленски за замяна на всички военнопленници, като добави, че с сходни въпроси най-добре се занимават съответните органи
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР