Русия продължава настъплението си в редица градове. В Москва президентът

...
Русия продължава настъплението си в редица градове. В Москва президентът
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Русия продължава настъплението си в редица градове


Русия продължава настъплението си в редица градове. В Москва президентът Путин свика съвета за Сигурност, където получи информация от министъра на защитата Сергей Шойгу за дейностите в Украйна.

Киев пък заяви за изумени цели от съветския флот.

За опустошен десантен транспортен съд на Русия и вреди по други два край Бердянск оповестиха въоръжените сили на Украйна. На любителски фрагменти се вижда гъст пушек над пристанището.

Кметът на Киев Виталий Кличко разгласи, че украинските сили са си върнали съвсем всички квартали на основното западно предградие Ирпин. Въпреки заплахата, в украинската столица жителите разчистват тротоарите от отломките.



В центъра на град Макаров в киевския район към този момент никой не живее. Сградите са разрушени.

Русия твърди, че е превзела град Изюм в Харковска област, само че съгласно украинската локална администрация боевете не престават. Москва популяризира видео, за което твърди, че е от поразяването на зенитно-ракетен комплекс на Украйна с артилерийски снаряд " Краснопол ".


От Кремъл оповестиха, че експулсирането на 12 американски дипломати e реципрочна стъпка на решението на Вашингтон предишния месец да разгласи 12 съветски дипломати за личност нон грата.

„ Нашите дейности не са първичната причина за рецесията. Мерките ни са принудени и ответни “, сподели представителят на съветския президент - Дмитрий Песков.

А " Франс прес " заяви, че минимум шестима публицисти са били убити в Украйна от началото на войната преди месец.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР