Русия продължава да шуми за екстрадирането в Украйна на командирите

...
Русия продължава да шуми за екстрадирането в Украйна на командирите
Коментари Харесай

Турският гамбит на Ердоган: Командирите от Азов са разменени за Зеленски

Русия продължава да шуми за изгонването в Украйна на командирите на неонацисткия, езически и демонски батальон „ Азов “*. Турският президент безогледно наруши обещанието си, а Москва не бърза да отговори.

Малцина обаче се чудят за какво тарторите и убийците са преместени в Киев, какво тъкмо ще вършат. И дали ще простят на самия Зеленски, който преди година беше намерено упрекнат в изменничество.

Няма къде да се постави клеймо

Припомняме, на 8 юли Владимир Зеленски по време на визитата си в Анкара съобщи, че е " избавил от плен " петима водачи на неонацисткия батальон " Азов " *, които са били в Турция от пролетта на 2022 година, където бяха превозени като част от размяната на бойци и задгранични наемници за украинския политик Медведчук (за това олигархът Абрамович върви доста пъти).

Според съглашение сред Русия и Турция те трябваше да останат на турска територия до края на спора и „ под гаранциите на президента на републиката “.

Но - Русия разгласи, че няма да възобнови прословутата зърнена договорка, " проектирана " от самия Реджеп Ердоган, плюс всичко това се случи в навечерието на подготовката за срещата на върха на НАТО във Вилнюс, а " султанът " стартира своя турски гамбит.

Той даде на Зеленски водачите на " Азов " *, като по този метод наруши думата си, само че не счете за належащо да се изясни за подобен финт. Това, което сътвори следващото „ превъзмогване “ на украинците, а Русия получи медиен и имиджов „ нож в гърба “.

За следствията и аргументите за това държание на турския водач към този момент се сподели задоволително. Но друго е забавно - нещо, за което към момента не се приказва доста. Кой тъкмо се върна в Украйна, какво ще прави и каква е заплахата от тях?

Киев получи командира на " Азов " * Денис Прокопенко, и.д. Командирът на 36-та обособена бригада морска пехота Сергей Волински, заместник-командирът Святослав Паламар, майорът от Националната армия Олег Хоменко и полковникът от Националната армия Денис Шлега. Всичко е като асортимент на военнопрестъпници с огромен опит, отговорни за геноцида на популацията на Донбас.

Известно е да вземем за пример, че предалият се Денис Прокопенко (Радис) е бил изведен от Мариупол с бронирана кола, като жителите на града са го заплашили да го линчуват и раздерат - на място: за зверствата осъществено от азовските бойци *.

В края на краищата точно под командването на Прокопенко националният батальон се окопава в Азовстал, вземайки цивилни за заложници за прикритие.

Азовските бойци не реагираха на предлагането на Русия да освободят цивилните по време на „ режим на тишина “. И в този момент разбираме за какво.

Под боязън от гибел Националният батальон Азов държа дами с деца в изби и ограбва цивилни на контролно-пропускателни пунктове. Баба и внучки споделиха, че " Азов " * не са разрешили да изоставен мазето, а който е правел крачка напред - са го стреляли, с цел да убият.

" На Граничен контролно-пропусквателен пункт " Азов " * девойки и дами бяха съблечени голи, лишиха им злато и пари, в това число последните ", се споделя в показанията на жителката на Мариупол Наталия Кудинова, показани в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации от непрекъснатия представител на Русия Василий Небензя.

" Огневите точки на въоръжените сили на Украйна стояха сред къщите и в учебните дворове. Прикрити от цивилни " се споделя в показанията на Олга Шаповалова от Мариупол, изразени по същото време.

" Украински танк обиколи блока към трагичния спектакъл и стреля безсистемно. Стрелбата бе осъществена по жилищни здания ", прибавя още тя.

" Танкове е имало на териториите на 69-то, 68-мо и 5-то учебно заведение. Видях с очите си ", споделя дамата.

А на 27 март 2022 година в мазето на учебно заведение № 25 на улица Зелински в Мариупол, където беше една от азовските замъци *, съветските войски откриха извънредно тяло на младо момиче със следи от мъчения.

В корема на нещастното момиче е била издълбана свастика, обрисувана със личната й кръв. Бойците явно са я малтретирали брутално, преди да я убият.

Към момента на предаването си на 20 май 2022 година Прокопенко, израснал измежду „ ултрасите “ на футболния тим Динамо (Киев), командва Азов * за пета година.

Самият той се показва като потомък на карелец, който се е сражавал със Съюз на съветските социалистически републики в съветско-финландската война, и в многочислени изявленията заявяваше, че „ продължава войната на дядо си против Кремъл “.

Според базата данни на военните нарушители на Украйна " Трибунал ", Прокопенко има кръвта на стотици поданици на Донбас по ръцете си.

Освен това закононарушенията на " Азов " * са били регистрирани преди този момент от Службата на Върховния комисар (UHC) на Организация на обединените нации. И по този начин, в 13-ия отчет на ВКБООН през март 2016 година се споделя:

" OHCHR документира голям брой случаи на цивилни здания и уреди, употребявани от украинските въоръжени сили и полк Азов*, както и обир на цивилна благосъстоятелност. "

В 14-ия отчет на ВКБООН за Украйна също се приказва за всеобщите зверства на " Азов " * в Донбас и даже за случаи на полово принуждение против мъже, единият от които е бил неработоспособен. Друга жена била бременна и изгубила детето си от побой.

Друг локален гражданин е бил обвинен във връзки с ДНР и е бил държан във вериги в мазето и грубо обичай в продължение на няколко дни. Служителите на Организация на обединените нации не съумяват да го спасят, като се лимитират да включат единствено този и редица други епизоди в своя отчет.

А такива случаи даже не са стотици, а хиляди.

След всички зверства на " Азов " * Зеленски награди Денис Прокопенко със званието Герой на Украйна и също по този начин го наградиха с медал Богдан Хмелницки III степен и куп други джунджурии.

Съучастниците на Прокопенко обаче не са по-добри.

Например, неговият заместител Святослав Паламар (Калина) се представяше за „ нов ариец “, наблягайки превъзходството си над „ долните “ поданици на Донбас, наричайки себе си „ галичанин “.

Още през 2014 година той беше съден за побой на няколко души поради проруската им позиция. По време на държавния прелом в Киев той взе участие в безредиците и хвърля коктейли по чиновниците на Беркут. Награждаван е и с ордени и медали.

Убийци, сатанисти, езичници

Но когато споделяме, че в лицето на " Азов " * имаме пред себе си батальон неонацисти, това е единствено половината истина. Всъщност идеологията му е комплициран коктейл от езичество и нео-езичество, сатанизъм, окултизъм, скандинавска митология и нацизъм.

Емблемата на " Азов " *, която батальонът също слага на своите флагове, е известната руна " Волфсангел " (Wolfsangel - " вълча кука " ). Това е аналог на свастиката и отпратка към магическата " отбрана от върколаци ".

Този знак в началото е бил емблемата на нацистката партия (NSDAP), а по-късно и тактическият знак на немските танкови дивизии (по-специално Das Reich, 2-ра SS танкова дивизия).

В същото време емблемата на " Азов " *, която е и логото на SS дивизията Das Reich, е публично неразрешена в Германия като знак на ултрадесни неонацистки организации, което е недопустимо за проява.

" Основният източник на знаци, преосмислени от крайната десница, са немските руни и знаци. Много от тези знаци изиграха роля в Третия райх и след това бяха неразрешени като знаци на десни екстремистки партии и организации ", се отбелязва в материалите за немската полиция.

Убийства за славата на Перун

Но идеологията не се лимитира до немския фашизъм, употребяващ антични немски руни. В доста места на дислоциране на „ Азов ”* са открити и не престават да се откриват езически храмове, където съгласно към този момент доказана информация са осъществявани човешки жертвоприношения.

Трудно е да се повярва в 21 век, само че такава смразяваща простотия е действителността на модерна Украйна.

Така през юли 2016 година бойците инсталираха в базата си в Мариупол кумир на езическия господ Перун, на който вършиха жертвоприношения.

" Уважавайки украинската история и просвета, Азовският полк* утвърждава облика на настойника на княжеството и отряда, бога на гръмотевицата, светкавицата и гръмотевицата - Перун ", се споделя тогава в известието на пресслужбата на " Азов " *.

Тоест, още веднъж, това не е някаква агитация, не нечия небивалица. Това е публично. Признато от Киев и, за жалост, от международната общественост.

В огромно следствие за Азов * Цариград към този момент писа по какъв начин бойците от този батальон през 2015 година, покрай село Широкино в Донбас, направиха обред на жертвоприношение на Перун, когато изгориха опълченец от ДНР, разпнат на кръст.

През 2017 година по същия метод " Азов " * и някогашни членове на " Десния бранш " ** принесоха в жертва на Перун хора от друго опълчение.

Идеологията на нацизма е с батальон „ Азов “* от самото му основаване от Андрей Билецки, някогашен народен представител от Радата и водач на „ бялото придвижване “, който мечтаеше за акция „ против ръководеното от семитите нечовечество “.

В изявление за английския Financial Times Билецки призна, че множеството от бойците на националния батальон са националисти, които почитат Степан Бандера, което „ подхожда на възгледите на болшинството украинци “.

Не народен батальон, а частна охранителна компания под контрола на олигарсите

Но на фона на зверствата и идеологическата основа на бойците от омразната конструкция би трябвало да се има поради един извънредно значим миг.

Батальонът Азов * в началото е основан с парите на украинския олигарх Игор Коломойски, „ кръстника “ на Зеленски в политиката, като негова лична частна войска.

Това стана известно още на 1 август 2014 година, когато Борис Филатов, заместник-олигарх като губернатор на Днепропетровска област, написа ефектен пост във Facebook*** (вече недостъпен) за прекъсване на финансирането на Азов* заради спор с Олег Ляшко, който също е плащал за батальона. И тогава Билецки застана на страната на Коломойски.

Въпреки че - с течение на времето " Азов " * стартира да получава пари от разнообразни източници.

След Майдана, когато Арсен Аваков зае стола на ръководителя на Министерството на вътрешните работи (тогава той способства още доста за освобождението на Билецки от следствения арест, където той се озова при Янукович), държавният бюджет също стартира да заплаща на националния батальон.

Приблизително по същото време Билецки притегли финансовата поддръжка на шефа на украинските национални осведомителни системи Светлана Зварич, през 2015 година тя отпусна на Азов * 20,1 милиона гривни (около половин милион $ по тогавашния курс), половината от които отидоха за закупуване на униформи, обувки и друга екипировка.

До 2016 година размерът на помощта на Зварич за Азов* надвиши 50 милиона гривни. Между другото бяха закупени армейски трактори, картечници, други оръжия, както и италиански и американски армейски обувки, за които по-късно Билецки гордо сподели, че неговите бойци след тези доставки просто презират да носят оборудването на въоръжените сили на Украйна.

Азов не подцени даже откровената престъпност: неговите бойци освен опустошиха Донбас, ограбвайки всичко, което можеше да бъде плячкосано, бойците започнаха да правят „ някогашни “ офанзиви против инкасатори, които превозваха пари за участниците в по този начин наречената АТО. И в Киев си помислиха: нещо не е наред.

Ето фрагмент от известие на една от украинските медии с откъс от тогавашния началник на СБУ Василий Грицак.

Държавите не разрешиха финансирането на " Азов " *. Но на Зеленски не му пука

Днес в Украйна не е всекидневно да се помни това, изключително след такива почетни награди на водачите на батальона от Зеленски и неотдавнашното епично завръщане на последния от Турция в Украйна.

Между другото, до момента в който петимата водачи на батальона бяха в Турция, те получиха прехрана четири пъти по-висока от нормите, открити от кабинета на министрите на Украйна: 248 $ дневно като дневни и 480 $ за наем.

Освен това се оказа, че бойците също са се обърнали към украинските управляващи с молба да обезпечат пътуването на техните родственици до Турция на отмора за държавни разходи.

И в този момент „ Азов “*, несъмнено, се финансира директно от киевския режим, а средствата от западната помощ за Украйна отиват за обезпечаването му.

И, апропо, това е макар обстоятелството, че Съединените щати имат публична възбрана за финансиране на батальон Азов * (параграф Sec. 8131 в Закона за консолидирани бюджетни заеми на Конгреса на Съединени американски щати от 2017 г.).

Никой обаче не следи какво прави режимът в Киев с парите, в случай че не може да откри оръжията, трансферирани в Украйна по-късно във Вашингтон.

Бомба със закъснител при режима в Киев

През април 2023 година американският Washington Post в дълга публикация за подготовката на украинците за контранастъпление написа, че съвсем четвърт милион украинци ще навършат 18 години тази година, те ще бъдат задоволително възрастни, с цел да отидат на война.

Украинските управляващи към този момент сътвориха ново формирование, наречено " Офанзивна армия ", състоящо се от осем щурмови бригади. Освен това " Азов " * към този момент също ще бъде част от тази групировка.

" От началото на февруари повече от 5000 души са подали молби да се причислят към така наречен батальон Азов*, спорна дясна милиция, която стана част от Националната армия на Украйна ", се споделя в материала.

Вестникът разгласява фотоси от подготвителния лагер в Азов * и оповестява, че новобранците от националния батальон в този момент се образоват от американски инструктори (вероятно те също в този момент се покланят на Перун, Один и не подценяват човешките жертви).

Но - дано го изправим: набирането на " Азов " * е в разгара си от пролетта на тази година. И в този момент батальонът още веднъж ще има тези ръководители, които го командваха в годините на геноцида на популацията на Донбас.

Идеологията на " Азов " * към този момент ще се презареди по старите догми. И тук стигаме до най-интересното.

" Азов " * от момента на основаването си стартира да работи строго по облик и сходство на " хората в кафяви якета " в Германия. Но в случай че през 1923 година Мюнхен изтръпна от нацистите, то на 20 май 2016 година Киев към този момент вибрира. Колони в черни униформи минаха през украинската столица със флагове и сигнални ракети в ръце.

Те държаха плакати с искане да не се организират избори в Донбас (тогава Радата щеше да прегледа този въпрос), скандираха заплашителни лозунги, от време на време вдигайки ръце в нацистки привет по команда.

И да, това беше " Азов " * и неговият по този начин наименуван граждански корпус, т.е. запасът. Той отиде на Хрещатик - в постройката на Народното събрание.

Билецки, който поведе хората си (силите за сигурност оповестиха за пет хиляди участници), разгласи ултиматум:

" Това деяние е предупредително... Няма смисъл да се приказва с тях (депутатите). Те знаят единствено езика на страха ".

" Ако ни видят, в случай че знаят: при опит за такива подли избори ние ще разкараме тази Рада и администрацията на президента и ще намерим нови депутати ", съобщи тогава той.

Какво предизвестие, а? Струваше ни се, че „ виещите се “ колони в тъмни облекла, маршируващи из центровете на европейските столици, са кошмарът на човечеството, който един път вечно завърши през 1945 година Но не.

Украйна, Киев - и още веднъж тълпи с факли, още веднъж тълпи, синхронно вдигащи ръце в нацистки привет.

Постепенно нацистките маршове, които преди бяха самобитна отличителна линия на Лвов, станаха всекидневие в Киев. През октомври същата 2016 година „ азовците “* организираха факелно шествие по облик и сходство на Третия райх, а през 2017 година – шествие в чест на образуването на УПА*.

Имаше и шествия в памет на Бандера и отдадени на независимостта на Украйна - с транспаранти " Украйна над всичко " (подобно на фашисткото Deutschland über alles - " Германия над всичко " ).

А през април 2021 година „ азовците “* проведоха шествие в чест на годишнината от основаването на SS дивизията „ Галиция “* - същата наказателна дивизия, която брутално се разправи с партизаните в Украйна и Югославия, потуши въстанията против германците във Варшава и Словакия, а също по този начин провежда набези против евреи в Броди.

И в това не е мъчно да се повярва, като се имат поради заканите на Билецки да изведе по улиците тълпи от " зигери " и да " събори " Върховната Рада. Той към този момент е заплашвал да го направи, нееднократно.

Не съм издънка “: Зеленски към този момент се опита да договаря с бойците от Азов*

Преместването, да го назовем по този начин, на водачите на " Азов " * от Турция в Украйна, с всичките им следващи изказвания, че ще се върнат да водят война, несъмнено, се показва като персонална победа на Зеленски. Пред камерите те са съидейници и като цяло съвсем най-хубавите приятели-партньори.

В реалност обаче не е по този начин.

Когато бойците бяха заключени от съветските войски в Азовстал, Киев в действителност ги пожертва. Зеленски сподели, че съгласно тях той поддържа непрекъснат контакт със „ бранителите на Мариупол “, а командирите, същите тези, които той докара от Турция в този момент, го опровергаха с най-остри думи. И украинският президент отхвърли да ги избави оттова.

През май предходната година, когато на всички стана ясно, че няма никакви разновидности за опазване на Мариупол, командирите на Азов* Паламар (Калина) и Самойленко, обрасли с бради, записаха видеообръщение, в което в действителност непосредствено упрекнаха Владимир Зеленски и Ко, че ги предават.

" Обучението ни беше саботирано – от служители, от държавното управление. Всички просто ни пречеха да се подготвим за защита ", те твърдяха.

Калина сподели, че " никой не се свързва с тях ".

В Киев по същото време по стените на къщите се появиха листовки, в които последователите на Азов* упорстват украинското управление да бъде подведено под отговорност за случилото се в Мариупол.

Сега водачите на омразната конструкция се завърнаха. И споделиха, че са подготвени още веднъж да отидат на фронта, което значи, че още веднъж ще получат оръжие и подчинени.

Но какво ще се случи по-късно? Ще преглътнат ли недоволствата си и ще простят ли на Зеленски, че ги съобщи преди година?

Тук си коства да си напомним историята, която се случи през есента на 2019 година, когато „ азовците “* сложиха ултиматум на Киев, отказвайки да се отдръпват от селището Золото, както изиска самият Зеленски. Тръгнал персонално да ги убеждава, само че " диалогът " прераснал в свадлива престрелка.

" Не съм издънка! Исках да видя схващане в очите, само че видях един човек, който мислеше, че пред него стои някаква чаша ", закле се президентът на Украйна.

А упоменатият нагоре Билецки скоро непосредствено го заплаши с въоръжен протест.

Какво следва от това?

Междувременно действителността в този момент е друга. Неуспехът на контранастъплението, отводът да се одобри Украйна в НАТО, намаляването на западното финансиране - всичко това може да стане мотив Азов * да се разправи с всички, които седят на улица Банкова в Киев.

Тук и Вашингтон, и Брюксел няма да оказват помощ: F-16 няма да летят до Киев да бомбардират " Азов " *, с цел да спасят кожата на Зеленски.

И в този подтекст екстрадицията от Ердоган в Киев на водачите на „ Азов “ * играе с нови цветове.

Да, в медиите това е гръмка „ победа “, която украинските медии не престават да преувеличават. Но в реалност нещата могат да се развият по напълно друг метод.

Спомнете си по какъв начин беше едно време с освобождението на летеца-стрелец Надежда Савченко, наказана в Русия за съучастничество в убийството на съветски публицисти - тогава я направиха героиня и я водиха в Радата. И тя провежда първо един демарш, след това втори, трети. Тя беше упрекната в бойкот.

Само че в края на краищата водачите на една радикална формация - частна охранителна компания, следена от олигархията - въобще не са Савченко.

Самият режим ги направи " герои ", зад тях стои същинска бойна мощ. И неведнъж са доказвали, че умеят да диктуват условия на управлението на страната си.

Между другото, през 2019 година, в Деня на независимостта на Украйна, когато Денис Прокопенко получи ордена на Богдан Хмелницки, той не даде боен привет на Зеленски. След това се появи вълна от клюки за заканите на " Азов " * към президента.

Но тогава се появи формалната версия - уставът на учението сякаш не разрешава да се поздравява граждански и сякаш не е имало пренебрежение към киевския водач от страна на Прокопенко.

Що се отнася до самия Азов*, той, за жалост, въобще не беше надвит в Мариупол. Да, те заловиха към половината от дейните бойци, изключително младите. Известно е обаче, че " старците " към момента седят из цяла Украйна и са подготвени всеки миг да вдигнат " спящите " националистически кафези. Включително против самия Киев.

* Терористичната организация е неразрешена в Русия.

**Екстремистка организация, неразрешена в Русия.

*** Дейностите на компанията Meta, която има тази обществена мрежа, са неразрешени в Русия.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР