Русия продължава да се готви за дълга война в Украйна.

...
Русия продължава да се готви за дълга война в Украйна.
Коментари Харесай

Експерт: Войната ще продължи до смъртта на Путин, време е НАТО да се намеси

Русия продължава да се готви за дълга война в Украйна. При това има огромна възможност, че завоевателните проекти на Путин не стопират единствено до украинската територия.

Това декларира в изявление за политическият анализатор и някогашен украински народен представител Александър Доний. В момента той е шеф на Центъра за проучване на политическите полезности.

" Всеки естествен човек се пробва да разбере логиката на тази фашистка Русия, тъй като другояче е невероятно да схванеш за какво те нападнаха Украйна. Но в случай че приемем, че те се интересуват единствено от заличаването на Украйна като страна, от изтребването на всички украинци (а това, което правят наподобява точно така), то тогава може да се допуска, че те са заинтригувани от оптимално разтегната във времето война. Защото ресурсната база на Русия, имам поради освен потребните изкопаеми, само че и военно-промишленият й комплекс с насъбрано оръжие и човешкият й капацитет, които са, за жалост, няколко пъти повече, в сравнение с формалния капацитет на Украйна ", декларира той.

Той акцентира, че Русия е заинтригувана войната да се проточи с години, с цел да се стоварят върху Украйна освен съветските бомбардировки, само че и филантропична кантастрофа - да вземем за пример през идната зима.
" Поради това Зеленски, както евентуално сте забелязали, няколко пъти към този момент съобщи на срещи със западни политици, че Украйна е заинтригувана войната да завърши до Нова година. Русия не е заинтригувана от това. Нейният интерес е да сътвори злополука в украинските градове, където няма водоснабдяване, отопление. И това може да се случи освен в дребното населено място Гуляйполе (...), само че и в Николаев - град с голямо население. Този проблем съществува и в случай че през лятото той е решим, то, представете си, по какъв начин би могло да се живее през зимата в домове, където няма вода и електричество? Хората там ще бъдат сложени пред алтернативата или да измрат, или да се изселят. А това значи спомагателен напън за другите украински градове ", предвижда Александър Доний.

Според него Русия схваща това не по-зле от украинците. " И доколкото този режим е демонски, то той е заинтригуван в усилване на филантропичната злополука в Украйна. В този техен проект има заложени паузи, по-късно още веднъж нахлуване, по-късно още веднъж паузи. Т.е., това е такава дихотомия, която играе за тях. А ние бихме спечелили само от победа над Русия и привършване на войната. Проточилата се война играе за Русия ", безапелационен е той.

Директорът на украинския Център за проучване на политическите полезности добавя, че в случай че се проучват изявленията на Путин, на неговия непосредствен кръг, на главните му пропагандисти, в случай че се изучи многогодишната история на съветската страна, то ще се забележи, че тя постоянно е живяла екстериториално (чрез агресия, бел. ред.). Според анализатора, Русия е останала някъде на равнището на 19 век или в средата на 20 век, когато са били последните огромни войни в Европа и е имало опити да се прибавят територии.

" В този проект концепцията за тъй наречените " съветски свят " - това е безспорен аналог на хитлеровата арийска доктрина, тя е неонацистка (идея, бел. ред.). Тя допуска превъзходството на руснаците над всички други нации и се отличава от арийската (теория, бел. ред.) единствено по това, че там (в арийската доктрина, бел. ред.) е можело да си ариец единствено по кръв, до момента в който руснак може да стане всеки. Всеки - Салдо, Царев - задоволително е да се откаже от украинския език и да каже, че е руснак и той към този момент може д астане някой си Козак, Матвиенко при Путин - там има доста хора, чийто корени са от Украйна, които през днешния ден въплъщават неонацистката концепция за " съветския свят ". А средството за превъзходство над другите нации и при Путин, и при Хитлер е едно и също - завземане на нови територии, така наречен " разширение на виталното пространство ". В този смисъл, в случай че се проучва съветската импери ще се види, че след завладяването на дадена територия незабавно се задейства технологията на изселванията, депортациите на локалното население и замяната му с друго. Не е наложително да е с съветско етнически генезис, значимо е да е откъснато от предходната територия, на което е живяло - а с времето то ще се русифицира ", отбелязва Александър Доний.

Бившият украински народен представител разяснява концепцията си, че НАТО би трябвало да се намеси на страната на Украйна. " Аз съм изрично за. Аз пиша и приказвам за това, че Западът би трябвало да удари по фашистка Русия. И, доколкото и Беларус е сателитна страна, то, явно, че и тя може да стане сходна цел. Но към този момент Западът не е подготвен. Те са подготвени само за самозащита и по тази причина ще усилват военния си контингент в приграничната полоса - в Румъния, Полша, в балтийските страни, с което демонстрират, че не би трябвало да се отива в тази посока. Защо обаче това не носи задоволително позитив? Аз съм последовател на това, че НАТО би трябвало да разгърне войски не в Румъния и Полша, а в Украйна. Изтеглянето на западните посолства от Киев, за жалост, се оказа катализатор за експанзията на Путин - това беше на практика предаване на Киев. А това, че прехвърляха посолствата си в Лвов или по-далеч, показваше (на Путин, бел. ред.) коя е линията, за която или има секрети сделки, или съществува намек, че Русия няма да я прекрачи ", разяснява Доний.

Той подчертава на обстоятелството, че никой не знае какво се случва в главата на Путин. " Той може да желае да остане в историята - може и като маняк-убиец, само че да остане. Путин е подпалвач на война (...) и аз бих желал да видя удари (военни удари на Запада, бел. ред.), които поразяват Русия, удари, които да се нанасят от Аляска по Далечния изток, бих желал Турция да не е неутрална страна, а от нейна територия да се нанасят удари по Краснодарския край. Това би била тежка война, само че тя би имала доста повече шансове на триумф. Към този миг Западът съчувства на Украйна, окзава й филантропична, а някои страни - и военна помощ, само че самата битка е оставена в ръцете на украинците. Загиват украински момчета, украинско гаржданско население, а това нанася провали върху всяко семейство - съвсем всеки от нас е изгубил другари или родственици. Украинската нация не е безкрайна ", възмущава се Доний.

И продължава:
" В последна сметка, дано припомня - Хитлер не атакува пръв Англия и Франция, Германия не им е обявявала война. Англия и Франция първи оповестиха война на Германия, застъпвайки се за по-слабата Полша. Това до какво докара? В вероятност завоюва целият свят. В края на краищата силите на антихитлеристката коалици победиха Хитлер. Ако Франция и Англия не се бяха намесили, Хитлер последователно щеше да завоюва страна след страна. Въпросът за солидарността е извънредно значим и това би трябвало да се припомня на западните зъюзници ", дава отговор той.

В края на изявлението Александър Доний разсъждава върху опцията Русия да се разпадне.
" Ще кажа, че всичко зависи от нас, би трябвало да променим отношението си към Русия - не да мечтаем за това тя сама да се разпадне. Да се разпадне на какво? На Бурятия, представителите на която водят война тук. на Тува, кято последна влиза в РФ през 1944 година, а в този момент изпраща снайперисти тук?А кой работи за това, тези снайпери да стрелят в Путин? Нужно е да мислим стратегическо - би трябвало да се построява съпротива в Русия ", споделя Доний в умозаключение.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР