Русия продължава да обстрелва Чернигов и да извършва атаки северозападно

...
Русия продължава да обстрелва Чернигов и да извършва атаки северозападно
Коментари Харесай

Войната: Чернигов под обстрел. Въпреки уверенията на Русия

Русия продължава да обстрелва Чернигов и да прави офанзиви северозападно от Киев, макар уверенията от понеделник, че ще понижи бойните дейности в тези региони.

Видеа в обществените мрежи демонстрират, че украинските войски са си върнали територия от съветските сили край Чернигов. Редица украински сили се виждат на запис, сниман в село Слобода, на към 20 километра от града.

Ukrainian forces in Sloboda, Chernihiv region
— OSINTtechnical (@Osinttechnical)

На фрагментите се вижда бомбардиран, разпален съветски танк. По улиците на селото се вижда гъст бял пушек, с изключение на украинските сили.

Селото е от стратегическо значение за разбиването на напъните на Русия да обкръжи Чернигов. Затова попадането му под украински надзор е от основно значение за развоя на боевете в района.

Driving in Borodyanka near.
— Ostap Yarysh (@OstapYarysh)

На фрагментите се вижда и бомбардиран, разпален съветски танк.

Харковската област е под непрекъснат обстрел през последните 24 часа, разгласи губернаторът на района в изказване в четвъртък, представен от Си Ен Ен.

" Най-ожесточената точка (в Харковска област) остава Изюм ", сподели той. " Ние работим всеки ден, с цел да отворим " зелени коридори ". Но към този момент Русия не ни дава такава опция ".

" Denazification and demilitarization " of a barn in the region

I wonder if the Armed Forces will say that there was also an ammunition depot and Azov`s base?
— NEXTA (@nexta_tv)

Евакуационен кулоар въпреки всичко е отворен за Мариупол, оповестиха украинските управляващи.

Украинската страна получила известие посредством Международния комитет на Червения кръст, потвърждаващо готовността на Русия да отвори " филантропичен кулоар " от Мариупол през град Бердянск, разгласи вицепремиерът на Украйна Ирина Верещук в " Телеграм ".

" По маршрута за Мариупол изпращаме 45 рейса ", сподели тя. " 28 рейса би трябвало да получат позволение за прекосяване през съветския контролно-пропускателен пункт в Василивка. Освен това 17 рейса към този момент са тръгнали от Запорожие. Ще създадем всичко допустимо рейсовете да дойдат в Мариупол през днешния ден и да вземат хора, които към момента не са съумели да напусна града. "

Украинските управляващи споделят, че към 90% от постройките в града са били развалени или оставени необитаеми след седмици на интензивни бомбардировки от съветски сили.

Mariupol is totally destroyed.

Russia has truly erased this Ukrainian city from existence.

— ArianaGic/Аріянॳць (@GicAriana)

В обществените мрежи се появиха фрагменти на съветски танк, който стреля по жилищни здания без ясна причина.

A Russian tank is shelling a random building in Mariupol. That’s how they are capturing the city. Destroying everything one by one
— Ragıp Soylu (@ragipsoylu)

145 чифта детски обувки бяха сложени пред Народното събрание в Тбилиси в символ на съпричастност с броя на убитите деца в Украйна след началото на съветската инвазия.

145 pairs of children`s shoes were left in front of the Tbilisi parliament, Georgia.
31 March, it`s 148 children are victims of Russian War in Ukraine.
— UkraineWorld (@ukraine_world)
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР