Русия продължава да нанася интензивни въздушни удари срещу Украйна, въпреки

...
Русия продължава да нанася интензивни въздушни удари срещу Украйна, въпреки
Коментари Харесай

ISW: Русия е готова да губи самолети, за да се придвижи на фронта в Украйна

Русия продължава да нанася интензивни въздушни удари против Украйна, макар обстоятелството, че украинските въоръжени сили смъкнаха няколко бомбардировача през последните седмици.

Както отбелязва Институтът за проучване на войната (ISW), представен от УНИАН и " Фокус ", руснаците са подготвени да губят своите бойни самолети, в случай че това им помогне да напредват. Според Forbes съветските самолети Су-34, съпроводени от самолети Су-35, правят по 100 и повече полета дневно, с цел да бомбардират украински позиции на разстояние към 40 километра.

В същото време New York Times написа, че " по-агресивната " въздушна тактичност на руснаците на фронтовата линия им е помогнала да реализират скорошен прогрес на изток.

Анализаторите означават, че съветските Военновъздушни сили поддържат висок ритъм на въздушни интервенции в Украйна и може да са подготвени да поемат опасности за самолетите, евентуално тъй като съветските командири са решили, че позитивните резултати от сходни въздушни интервенции надвишават разноските, свързани с сходни задачи.

Руснаците използваха планиращи бомби за тактически резултат при завладяването на Авдиевка в средата на февруари и евентуално се пробват да възпроизведат този резултат, с цел да поддържат настоящите настъпателни интервенции на други браншове на фронта.

Но ISW означи, че не може без значение да ревизира украинските известия за свалянето на самолети Су-34 през последните седмици.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР