Русия продължава да коригира военните си цели, като се опитва

...
Русия продължава да коригира военните си цели, като се опитва
Коментари Харесай

ISW: Русия променя целите и сроковете за войната си Украйна

Русия продължава да поправя военните си цели, като се пробва да поправи грешките, позволени при започване на нашествието. Това обаче значи и самопризнание от страна на Кремъл, че няма да успее да реализира задачите си в Украйна бързо.

Анализаторите от Американския институт за проучване на войната (ISW) обръщат внимание и на думите на заместник-ръководителя на военното разузнаване на Украйна Вадим Скибицки, че Русия възнамерява да води война най-малко още четири месеца.

Украинските публични лица не престават да желаят от Запада нападателно и отбранително съоръжение, се споделя в отчета. Украинската страна би трябвало да се пребори с превъзходството на съветската артилерия.

Други точки от обобщението:

Основните сражения не престават на изток. Руските сили не престават да организират сухопътни офанзиви в региона на Северодонецк, само че от 11 юни украинските сили резервират надзор над индустриалната зона. Руските сили явно са възобновили опитите си да пресечен автомагистралата Горске-Лисичанск.

Украинските сили също по този начин са възобновили контранастъплението си северозападно от Херсон, южно от предходните си интервенции. Има сведения, че те са изтласкали съветската войска от няколко обитаеми места.

Руските окупационни управляващи разпространиха първата партида съветски паспорти в Херсон и Мелитопол. Кремъл евентуално се пробва да институционализира рублата в окупираните територии: има известия, че пенсиите скоро ще стартират да се раздават в рубли.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР