Русия продължава да изгражда своя ядрен арсенал като метод за

...
Русия продължава да изгражда своя ядрен арсенал като метод за
Коментари Харесай

Американското разузнаване: Ядреният арсенал на Русия продължава да се разширява и модернизира

Р усия продължава да построява своя нуклеарен боеприпас като способ за въздържане против евентуални съперници, съгласно американското разузнаване. 

В годишната си оценка на опасността, оповестена в понеделник, Службата на шефа на националното разузнаване (DNI) съобщи, че Москва към момента държи „ най-големия и най-разнообразен ресурс от нуклеарни оръжия “ и че Русия преглежда своите атомни оръжия като „ нужни за поддържане, въздържане и реализиране на задачите си в евентуален спор против Съединени американски щати и НАТО “. 

Докладът, направен от Службата на шефа на националното разузнаване в Съединени американски щати е представен от Newsweek. 

Докладът идва на фона на повишаването на напрежението сред Запада и Русия на фона на войната в Украйна и на фона на опасенията по отношение на капацитета на Москва да употребява нуклеарни оръжия против Киев или прилежащите му държави-членки на НАТО. Руският президент Владимир Путин предизвести, че съдружниците на Украйна рискуват да стартират нуклеарен спор, в случай че разширят присъединяване си в руско-украинската война. 

Американското разузнаване призна в отчета си, че „ неспособността на Москва да реализира бързи и решителни победи на бойното поле, съчетана с украинските удари в Русия, продължава да провокира опасения, че Путин може да употребява нуклеарно оръжие “. Офисът на DNI също по този начин сподели, че Русия продължава да създава атомни ракети с огромен обхват, способни да носят атомни оръжия, които са " предопределени да проникват или да заобикалят противоракетната защита на Съединени американски щати ". 

„ Русия уголемява и модернизира своя огромен и разнороден набор от нестратегически системи, които са в положение да доставят нуклеарни или стандартни бойни глави, тъй като Москва има вяра, че такива системи оферират варианти за въздържане на съперниците и управление на ескалацията на евентуални военни дейности и противопоставяне на стандартните сили на Съединени американски щати и съдружниците ”, гласи отчетът. 

Russia's nuclear arsenal continues to expand and modernize: US Intel
— Newsweek (@Newsweek)
Докато нашествието на Путин в Украйна се проточва, съветската войска претърпя огромни загуби, в това число в броя на жертвите и оборудването. По-рано английското разузнаване пресметна, че Москва е изгубила над 335 000 бойци от началото на войната през февруари 2022 г. 

“Огромните “ загуби, съгласно отчета на DNI, евентуално значат, че Москва е изправена пред „ многогодишно възобновяване “ и става “по-зависима от нуклеарни и противокосмически качества за стратегическо въздържане, до момента в който работи за възобновяване на своите сухопътни сили “. 

“Независимо от това съветските военновъздушни и военноморски сили ще продължат да дават на Москва някои благоприятни условия за световно прожектиране на мощност “, означиха американски чиновници, представени от Newsweek. 

Докладът за оценка на риска идва и на фона на въпроси към взаимните проекти на Русия и Китай за създаване на атомна електроцентрала на Луната през идващото десетилетие. През февруари се появиха известия, че Русия се е сдобила с антисателитно оръжие, което ще се зарежда с нуклеарна сила, само че американски чиновници отхвърлиха опасенията, че оборудването може да аргументи " физическа " щета на Земята. Москва също отхвърли информацията за сходно оръжие. 

Служител на Държавния департамент на Съединени американски щати е споделил пред Newsweek в понеделник, че Вашингтон „ е наясно с проектите на Китайската национална република и Русия за Международна лунна изследователска станция “, добавяйки, че Москва и Пекин споделят ”десетилетия галактическо съдействие “. 

Според отчета Китай и Русия се надяват да обезпечат “стратегическа непоклатимост “ със Съединени американски щати посредством увеличение на „ оръжейните си качества, в това число нетрадиционни оръжия, предопределени да победят или да избегнат противоракетната защита на Съединени американски щати “. 

* Вижте и това видео от архива ни:  

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР