Русия продължава да изгражда коалиция срещу Запада, развивайки двустранни отношения

...
Русия продължава да изгражда коалиция срещу Запада, развивайки двустранни отношения
Коментари Харесай

ISW: Путин активно изгражда коалиция в противовес на Запада

Русия продължава да построява коалиция против Запада, развивайки двустранни връзки с Иран, Северна Корея и Китай, написа УНИАН, представена от " Фокус ".

Според Института за проучване на войната (ISW) тези заключения поддържат няколко скорошни обстоятелството. Вчера, 19 март, в Москва съветският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко се срещна със специфичния представител на Китай по въпросите на Корейския полуостров Лю Сяоминг, с цел да обсъдят обстановката на Корейския полуостров.

Страните упрекнаха Съединените щати и техните съдружници в опасност за военната обстановка в Североизточна Азия и предизвестиха Съединените щати против разпространяването на " блоково мислене “ в стила на Студената война.

В същото време Руската федерация желае да заздрави връзките си с КНДР. Тя е получила балистични ракети и артилерийски снаряди от страната в подмяна на евентуално софтуерно съдействие и друга неуточнена поддръжка. Това провокира безпокойствие в Сеул.

В същото време съветският дипломат в Китай Игор Моргулов се срещна с ръководителя на китайската осведомителна организация Синхуа Фу Хуа, с цел да обсъдят двустранното съдействие в медийната сфера.

На 19 март иранският президент Ебрахим Раиси организира телефонен диалог с съветския си сътрудник Владимир Путин, с цел да обсъдят двустранното съдействие. Раиси удостовери готовността си да помогне на Русия да стабилизира района на Южен Кавказ поради настоящите събития в Армения и Азербайджан.

" Желанието на Русия да ускори политическите и дипломатически двустранни връзки с Пекин, както и потреблението на двустранните връзки с Иран и Северна Корея за военна облага, е видът " блоково мислене “, в което Лиу и Руденко упрекнаха Съединените щати и техните съдружници “, означават анализаторите.

Кремъл употребява войната против Украйна, с цел да поддържа двустранните връзки и да сътвори коалиция от страни, с цел да " балансира Запада “, което от дълго време е централен аспект на съветската външна политика, означават още експертите.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР