Русия призовава турските си партньори към сдържаност, за да бъде

...
Русия призовава турските си партньори към сдържаност, за да бъде
Коментари Харесай

Русия предупреди Ердоган да се сдържа в Сирия

Русия приканва турските си сътрудници към въздържаност, с цел да бъде предотвратена по-нататъшна ескалация на напрежението в Сирия. Това съобщи през днешния ден Александър Лаврентиев, специфичен делегат на Русия за Сирия, представен от ТАСС, съобщи Факти.

Разбира се, че ще призовем турските си сътрудници за известна въздържаност, с цел да предотвратим ескалация на напрежението освен в северната част на страната, само че и в цяла Сирия. Смятаме, че би трябвало да продължим да работим с всички заинтригувани страни и да се опитаме да намерим уместно решение, в това число на кюрдския въпрос, съобщи той. Анкара обосновава решението за стартирането на интервенцията " Лапа-Меч " в Сирия поради терористичното нахлуване в центъра на Истанбул в неделя, при което починаха шест души, а над 80 бяха ранени, уточни дипломатът.

Откакто турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че има намерение да организира интервенция в Сирия, Руската федерация направи всичко допустимо, с цел да предотврати това, с цел да предотврати най-малко провеждането на огромна настъпателна интервенция на място. Руската федерация съумя да направи това и се надяваме, че ще успеем да убедим нашите турски сътрудници да се въздържат от несъразмерна приложимост на мощ на сирийска територия, акцентира Лаврентиев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР