Русия призова днес за прекратяване на боевете в ивицата Газа

...
Русия призова днес за прекратяване на боевете в ивицата Газа
Коментари Харесай

Русия предупреди за терористичен риск заради боевете в Газа

Русия прикани през днешния ден за преустановяване на боевете в линията Газа и съобщи, че възобновяването на палестинско-израелските договаряния е от значително значение за отбягване на риска от по-широка война и усилване на " терористичната активност ", предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Русия, която поддържа връзки с Иран, " Хамас " и главните арабските сили, както и с палестинците и Израел, неведнъж е упреквала Съединени американски щати и Запада в занемаряване на нуждата от самостоятелна палестинска страна в границите на границите от 1967 година

" Приоритетът през днешния ден е бързото преустановяване на военните дейности в Газа ", съобщи съветското външно министерство. То се аргументира, че " в противоположен случай ще се надигнем пред опасности от радикализация и увеличение на броя на терористичната активност и заплаха от разширение на географията на спора ".

Русия, която предишния месец разгневи Израел, като предложения делегация на " Хамас " в Москва, съобщи, че палестинското единение, основано на Организацията за избавление на Палестина, ръководена от Махмуд Абас, е от значително значение.

" Изглежда изключително належащо да се обезпечи палестинско национално единение върху платформата на Организацията за избавление на Палестина, която планува признание на Израел и решение посредством договаряния ", се споделя в изказването.

Според Русия международните сили би трябвало да се стремят да възпрат заселването на евреи на Западния бряг, както и да не позволяват пренебрежително отношение към светите места в Йерусалим.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР