Русия призна загубата на последния си съюзник в Европейския съюз,

...
Русия призна загубата на последния си съюзник в Европейския съюз,
Коментари Харесай

Русия обяви Унгария за неприятелска държава

Русия призна загубата на последния си " съдружник " в Европейския съюз, който праволинейно бавеше или блокираше глобите против Москва поради нашествието ѝ в Украйна.

Унгария, която продължава да купува съветски газ и получава съветски нефт по тръбопровода " Дружба ", е включена в листата на " неприятелските страни ", заяви посланикът на Русия в Будапеща Евгений Станиславов, съобщи Медиапул.

" Унгария се причисли към всички антируски санкционни пакети на Брюксел и е принудена прецизно да ги съблюдава. Ето за какво тя е категоризирана като неприятелска към Русия страна, против която могат да бъдат приложени нашите ответни ограничения ", сподели Станиславов в изявление за РИА Новости.

По думите му руско-унгарското съдействие е от ден на ден под натиска на глобите, в това число в областта на стопанската система, политиката и културата.

" Но ние оставаме оптимисти и даже на този декор продължаваме  да поддържаме отворени каналите за разговор ", добави Станиславов.

Унгария, която е 80% подвластна от съветския газ, през януари изиска от санкционния лист да бъдат извадени 9 руснаци, измежду които милиардерите Алишер Усманов, Петр Авен и Виктор Рашников, а през февруари блокира взаимно изказване на страните от Европейски Съюз по отношение на заповедта на Международния углавен съд за арест на съветския президент Владимир Путин.

През март обаче министър председателят Виктор Орбан сподели, че Унгария евентуално ще би трябвало да преразгледа връзките си с Русия заради " геополитически действителности ".

" Разбирам нуждата от възобновяване на руско-европейските връзки след войната, само че това е надалеч от действителността.

Ето за какво Унгария би трябвало деликатно да намерения какви връзки можем да установим и поддържаме с Русия в региона на външната политика и стопанската система през идващите 10-15 години ", сподели Орбан.

Преди дни Унгария и още четири страни, измежду които и Полша, се причислиха към самодейността на Европейски Съюз за доставка на снаряди за Украйна, излиза наяве от обява в уеб страницата на Европейската организация за защита - EDA. Така към този момент 22 страни от общността и Норвегия се задължават да доставят 1 млн. снаряди с друг диаметър за Украйна през идващите 12 месеца.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР