Русия преустанови участието си в сделката, позволяваща износа на украинско

...
Русия преустанови участието си в сделката, позволяваща износа на украинско
Коментари Харесай

Русия преустанови участието си в сделката за износ на украинско зърно през Черно море

Русия прекрати присъединяване си в договорката, позволяваща износа на украинско зърно през Черно море, заяви Кремъл, представен от Ройтерс.
 
Сделката, подписана с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция през юли предходната година, имаше за цел да облекчи международната продоволствена рецесия, като разреши украинското зърно, блокирано от руско-украинския спор, да бъде изнасяно безвредно.
 
Споразумението беше удължавано няколко пъти, само че изтича през днешния ден. Русия от месеци твърди, че изискванията за неговото удължение не са били изпълнени.
 
" Фактически черноморските договорености през днешния ден прекратиха действието си ", съобщи пред кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.
 
" За страдание, частта от тези черноморски договорености, отнасяща се до Русия, до момента не е изпълнена, тъй че неговото деяние е прекъснато ", добави той.
 
Москва от дълго време се оплаква, че са останали спънки пред износа на нейно зърно и торове, макар че те не попадат директно под глобите на Запада, и показа редица претенции, които съгласно нея не са били изпълнени.
 
" Веднага щом съветската част от договореностите бъде изпълнена, съветската страна неотложно ще се върне към осъществяването на тази договорка ", акцентира Песков.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР