Русия преустанови доставките на газ за България от днес. От

...
Русия преустанови доставките на газ за България от днес. От
Коментари Харесай

ОБЗОР: Русия ни „врътна кранчето” на газа, цял бранш поиска с протест оставката на кабинета

Русия прекрати доставките на газ за България от през днешния ден. От „ Газпром” обявиха, че това се случва, защото страната ни не е почнала да купува съветски газ с рубли като неприятелска страна. Премиерът Кирил Петков съобщи, че имаме запаси за 30 дни, а през това време държавното управление ще задейства другите разновидности за доставки на синьото гориво.

Разрив сред президента Румен Радев и две от най-близките му партии – Политическа партия и Българска социалистическа партия поради настояването за даването на военна помощ на Русия. Президентът попита кои ползи обслужва държавното управление, а Корнелия Нинова и Асен Василев бяха извънредно крайни в изявленията си против президента.

Премиерът Кирил Петков и българската делегация отпътуваха за Украйна, където ще се срещнат с президента Володимир Зеленски. Те ще дойдат с трен в украинската столица, която пък е подложена на ракетен обстрел.

Пловдивчани пък показаха извънредно отрицателно отношение към концепцията на държавното управление да се дарят заплати, с които Украйна да закупи въоръжение.

Транспортният отрасъл в Пловдив излезе на митинг с искане за оставка на държавното управление. Стотици тирове и рейсове на вътрешния и интернационален транспорт се събраха край Митницата и потеглиха на шествие из града. Прояви имаше и в другите огромни градове.

Бизнесът в Пловдив също заплаши с митинги поради дейности на районния министър и зам.-министър на екологията поради мнение за прекъсване на разглеждане на ПУП-ове от Общинския съвет. Според бизнеса това ще блокира строителството и цялото развиване на града, което ще остави без прехранване 20 000 души.

Министерство на енергетиката и Министерство на околната среда и водите към момента не са дали отговор за кариерите над Белащица. Утре ще има нов митинг на жителите от селата от Родопската яка.

Община Пловдив стартира реализацията на обновяването на площад „ Шахбазян” с европейски средства. С близо 1 млн. лв. парковото пространство ще бъде актуализирано.

Междусъседска драма, разразила се сред два ромски клана в пловдивското село Скутаре, приключи с всеобщ пердах, арести и изпочупена мебелировка. Екшънът се разигра в последния ден от Великденските празници, а някои от участниците в сбиването прекараха нощта в ареста.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР