Русия предупреди Запада да спре да въоръжава Украйна. В противен

...
Русия предупреди Запада да спре да въоръжава Украйна. В противен
Коментари Харесай

Русия предупреди Запада да спре да въоръжава Украйна

Русия предизвести Запада да спре да въоръжава Украйна. В противоположен случай, щяло да има "непредвидими последствия "

Предупреждението идва откакто флагманът на съветския черноморски флот беше потънал, съобщи

На фона на опасността от Москва, президентът на Украйна разгласи, че светът би трябвало да е подготвен за използването на нуклеарно оръжие от Русия против прилежащата страна.

Предупреждението на руснаците е пристигнало под формата на дипломатическата нота. Такива писмени известия били изпратени на Съединените щати, Англия и други страни, които дават оръжие на Украйна. В четвъртък, в своя тирада шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ съобщи, че руснаците могат да прибегнат до тактическо нуклеарно оръжие. Украинският президент също не изключи сходна опция.

"Не единствено аз съм угрижен. Целият свят би трябвало да е угрижен за това. Информацията може да не е правилна, само че може и това да е самата истина. Те биха могли да го създадат. За тях животът на хората не значи нищо. Така че е допустимо. Не споделям да се опасяваме, само че би трябвало да сме подготвени ", съобщи Володимир Зеленски, президент на Украйна.

И тази заран е имало удари с крилати ракети в Киев и надалеч на запад - в град Лвов. Това е втори следващ ден на сходен обстрел, след две седмици мъртвило в столицата. Русия възобнови ракетните удари, след потопяването на огромния крайцер Москва в Черно море. Удари е имало още в град Николаев на юг и даже надалеч на запад - край Лвов.

В Харков артилерийският и ракетен обстрел не е спирал нито за ден, откогато войната стартира преди близо два месеца. Вчера руснаците обстрелваха с касетъчни заряди, особено проектирани с цел да поразяват хора, споделят жителите на този харковски квартал. Убитите са минимум 7, десетки са ранени. На този декор президентът Зеленски предизвести, че Русия може да ескалира спора. Включително с използването на нуклеарно оръжие. "Не единствено аз съм угрижен. Целият свят би трябвало да е угрижен за това. Информацията може да не е правилна, само че може и това да е самата истина. Те биха могли да го създадат. За тях животът на хората не значи нищо. Така че е допустимо. Не споделям да се опасяваме, само че би трябвало да сме подготвени ",заяви той.

В специфичното изявление по CNN украинския президент беше запитан какъв брой украинци са били убити от началото на войната.

"За цивилните жертви е доста мъчно да се каже. До редица наши градове и територии нямаме достъп. Що се отнася до армията - по данните, които имаме, считаме че сме изгубили сред 2500 и 3000 бойци. Имаме и към 10 хиляди ранени. Трудно е да кажем от тях какъв брой ще се възстановят ", акцентира Зеленски.

Продължава и следствието дали съветската войска е направила военни закононарушения. Управата на Киевска област разгласи, че към този момент са открити над 900 убити мирни жители. Повече от 350 тела са открити в град Буча. Там на украинците оказват помощ следователи и правосъдни лекари от чужбина. В началото на седмицата Владимир Путин назова данните за военни закононарушения в Буча "фейк ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР