Русия предупреди Южна Корея да не изпраща оръжия на Украйна,

...
Русия предупреди Южна Корея да не изпраща оръжия на Украйна,
Коментари Харесай

Москва с предупреждение към Южна Корея да не въоръжава Украйна

Русия предизвести Южна Корея да не изпраща оръжия на Украйна , откакто Сеул отвори вратата за възможна военна помощ за Киев при положение на огромна съветска офанзива против цивилни, съобщи Агенция Франс Прес.

Като съдружник на Вашингтон, Сеул е дал филантропична помощ на Украйна, само че до момента е изключвал военна помощ.

Днес президентът на Южна Корея Юн Сук-йол съобщи пред Ройтерс, че " в случай че има обстановка, която интернационалната общественост осъди, като да вземем за пример някакво широкомащабно нахлуване против цивилни... за нас може да е мъчно да настояваме единствено за филантропична или финансова помощ ".

Кремъл съобщи, че започването на оръжейни доставки би означавало непряко присъединяване в спора в Украйна.

" За страдание Сеул зае много недружелюбна позиция ", съобщи пред кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков .

" Началото на оръжейните доставки индиректно ще значи избран стадий на присъединяване в този спор ", добави той.

Забележките провокираха и предизвестие от страна на някогашния водач на Русия Дмитрий Медведев , който беше президент сред 2008 и 2012г.
Медведев съобщи, че Москва може да отвърне на удара и да изпрати оръжия на Северна Корея , публично известна като Корейска народнодемократична република.

" Интересно какво ще кажат жителите на Южна Корея, когато видят най-новите съветски оръжия при най-близките си съседи - нашите сътрудници от КНДР ", добави той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР