Русия предупреди в четвъртък, че решението на вероятно ще дестабилизира

...
Русия предупреди в четвъртък, че решението на вероятно ще дестабилизира
Коментари Харесай

Москва нарече ембаргото за руски петрол саморазрушително за ЕС

Русия предизвести в четвъртък, че решението на евентуално ще дестабилизира международните енергийни пазари, наричайки го " саморазрушителна " стъпка, която може да има противоположен резултат върху блока, предава Ройтерс.

Лидерите на Европейски Съюз се съгласиха кардинално в понеделник да понижат 90% от вноса на нефт от Русия до края на тази година, най-строгите наказания на блока до момента от началото на нашествието в Украйна.

" Решенията на Европейския съюз за частична възбрана на съветския нефт и петролни артикули, както и за възбрана на застраховането на съветските търговски кораби, е доста евентуално да предизвикат по-нататъшни нараствания на цените, да дестабилизират енергийните пазари и да нарушат веригите на доставки ", съобщи съветското външно министерство в изказване.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел сподели, че стъпката за последователно унищожаване на съветския нефт ще лиши Москва от голям източник на финансиране и ще окаже напън върху нея да приключи военната си акция, само че Москва предизвести, че ограниченията в последна сметка ще навредят на стопанската система на блока.

" Брюксел и неговите политически спонсори във Вашингтон носят цялостна отговорност за риска от обостряне на световните хранителни и енергийни проблеми, породено от противозаконните дейности на Европейския съюз ", съобщи съветското външно министерство.
 Русия обмисля да промени маршрута за експорт на нефт
Русия обмисля да промени маршрута за експорт на нефт

За да ограничи загубите си от ембаргото на ЕС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР