Русия предупреди днес САЩ да очакват неудобни сигнали преди предстоящата

...
Русия предупреди днес САЩ да очакват неудобни сигнали преди предстоящата
Коментари Харесай

Кремъл предупреди САЩ да очакват неудобни сигнали” преди срещата Путин-Байдън

Русия предизвести през днешния ден Съединени американски щати да чакат " неуместни сигнали " преди идната среща на върха на двамата държавни водачи, съобщи Ройтерс.

„ Американците би трябвало да одобряват, че някои сигнали на Москва ще бъдат неуместни за тях, в това число в идните дни ”, сподели съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков.

Вчера Американският Джо Байдън съобщи, че ще упорства пред съветския си сътрудник Владимир Путин страната му да съблюдава човешките права, когато двамата се срещнат в Женева на 16 юни.

През последните години връзките сред двете страни се утежниха доста и сега са на равнища, невиждани от Студената война.

Рябков съобщи, че Русия ще бъде готова да отговори на поставените от Байдън въпроси за човешките права,като добави, че Москва демонстрира по-голяма еластичност от Вашингтон що се отнася до подготовката на дневния ред на срещата на върха.

Отношенията на Русия със Запада се обтегнаха доста поради ареста и последвалото вкарване в пандиза на рецензия на Кремъл Алексей Навални, скупчването на съветски войски по границата с Украйна и изказванията за съветска кибернамеса в непознати избори, напомня Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР