Русия предупреди, че ако Финландия и Швеция се присъединят към

...
Русия предупреди, че ако Финландия и Швеция се присъединят към
Коментари Харесай

Москва: Влизането на Финландия и Швеция в НАТО ще ги превърне в мишени

Русия предизвести, че в случай че Финландия и Швеция се причислят към НАТО, те на момента ще се трансфорат от неутрални в във враждебни страни и евентуални цели за удар, съобщи английската ИTV.

Първият заместник-председател на Руската федерация в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски съобщи в изявление за английското консервативно списание UnHerd, че Хелзинки и Стокхолм знаят, че „ сега, в който станат членове на НАТО, това ще докара до избрани огледално-рефлексни дейности на съветската страна “.

„ Ако в тези територии има поделения на НАТО, те могат да станат цел или евентуална цел за удар “, разяснява той.

„ НАТО е доста вражески блок за нас – той е наш зложелател. Самият алианс признава Русия за собствен зложелател. Това значи, че Финландия и Швеция към този момент няма да са неутрални страни. Те ще са част от вражеския блок и ще носят всички опасности за това “, добави Полянски.

 Той сподели още, че „ Русия е подготвена да се изправи пред заканите, идващи от НАТО, и че е взела взела нужните защитни ограничения “.

Коментарите му идват, откакто през вчерашния ден инландският президент Саули Нийнистьо и министър председателят Сана Марин обявиха, че Хелзинки би трябвало да внесе без закъснение молба за присъединение към военния алианс. Очаква се скоро Швеция също да разгласи публично желание за участие в НАТО.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР