Русия предприема мерки за балансиране на цялата архитектура на сигурността

...
Русия предприема мерки за балансиране на цялата архитектура на сигурността
Коментари Харесай

Песков: НАТО се разширява към границите на Русия, а не Русия приближава своята военна инфраструктура към НАТО

Русия подхваща ограничения за балансиране на цялата архитектура на сигурността на континента всякога, когато НАТО се приближи до границите ѝ, съобщи ТАСС, като се базира на изказване на представителя на Кремъл Дмитрий Песков.

" В края на краищата НАТО се уголемява към границите на Русия, а не Русия доближава своята военна инфраструктура към границите на НАТО ", акцентира представителят на Кремъл.
" Налице е придвижване в противоположна посока и това придвижване ни основава паники и терзания за нашата сигурност. Обезпокоени за нашата сигурност, несъмнено, ние подхващаме ограничения за нейното гарантиране и го вършим всякога, когато НАТО се доближава към нашите граници, с цел да ребалансираме цялата архитектура на сигурността на континента ", сподели Песков, разяснявайки изказванията на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг за нуждата алиансът да следи деликатно дейностите на Русия.

Говорителят на Кремъл сподели още, че " към този момент няма различен метод, с изключение на да продължим със специфичната военна интервенция " във връзка с обстановката към Украйна.

" Китай разполага с доста ефикасен и впечатляващ потенциал за ходатайство и неотдавнашните дипломатически триумфи на Китай го демонстрираха красноречиво. Но обстановката с Украйна към момента е комплицирана и не демонстрира никакви вероятности за спокойно споразумяване ", съобщи Песков във връзка с изказванията на френския президент Еманюел Макрон, който изрази вяра, че Пекин ще постави старания за спокойно споразумяване на украинската рецесия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР