Русия предприе въздушна атака срещу югоизточния украински град Днепър, съобщиха

...
Русия предприе въздушна атака срещу югоизточния украински град Днепър, съобщиха
Коментари Харесай

Въздушна тревога беше обявена в Днепър

Русия предприе въздушна офанзива против югоизточния украински град Днепър, оповестиха публични лица, а медиите оповестиха за серия от детонации, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10548
Засега не е известно дали гърмежите са били от системи за противовъздушна защита, които са унищожили задачите си, или от съветски ракети или безпилотни самолети, които са поразили своите цели, само че губернаторът на Днепропетровска област, чийто административен център е Днепър, похвали бранителите на града.

" Благодарение на силите за защита устояхме на офанзивата. Подробностите ще дойдат навреме ", съобщи губернаторът Серхий Лисак в Телеграм, като назова съветските сили " терористи ".

Новинарската организация РБК-Украйна заяви, че по време на над 90-минутната паника за въздушно нахлуване в Днепър са били чути към 15 гърмежа. Ройтерс не е съумял да ревизира тази информация от самостоятелен източник.

Този месец Русия възобнови ударите с ракети и безпилотни самолети след близо двумесечно мъртвило, на фона на упованията за украинска контраатака. За удари към този момент се оповестява няколко пъти седмично.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР