Русия предприе снощи нова масирана ракетна атака по територията на

...
Русия предприе снощи нова масирана ракетна атака по територията на
Коментари Харесай

Поредна масирана руска ракетна атака срещу Украйна

Русия предприе нощес нова масирана ракетна офанзива по територията на Украйна, в която бяха употребявани крилати, балистични, балистични и управляеми ракети с въздушно базиране, както и бойни дронове. Това заяви Укринформ, като се базира на украинските военновъздушни сили, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според тази информация Русия е изстреляла 37 ракети и е пуснала три безпилотни летателни апарата. Осем ракети са свалени.

По-рано тази седмица представителят на военновъздушните сили съобщи, че Украйна страда от дефицит на ракети за противовъздушна защита. Не излиза наяве дали този, или различен фактор е повода за ниския % на попаденията, отбелязва Ройтерс.

Повечето от употребяваните през нощта видове ракети са балистични, които летят с извънредно огромна скорост и са доста по-трудни за събаряне, допълниха военновъздушните сили.



" Трябва да се означи, че повече от 20 от всички изброени (оръжия), които не са включени в броя на свалените, не доближиха задачите си вследствие на дейни ограничения за противопоставяне от страна на силите за радиоелектронна битка ", се споделя в изказването.

Противовъздушната защита смъкна съветски ракети в минимум пет области на Украйна съгласно представители на локалните управляващи. Големият югоизточен град Днепър бе ударен, съобщи регионалният шеф, без да даде детайлности за това какво е било изумено.

Полицията в северната Черниговска област разгласява фотография на огромен кратер, формиран от свалена ракета. " В резултат на рухване на парчета от вражеска ракета са развалени няколко жилищни домове и нежилищни постройки, една постройка е на практика разрушена ", споделя полицията. Няма потърпевши хора.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР