Русия предложи на Пхенян да изпрати севернокореец в Космоса, съобщи

...
Русия предложи на Пхенян да изпрати севернокореец в Космоса, съобщи
Коментари Харесай

Путин предлага да изпрати севернокореец в космоса, Ким го кани на посещение в КНДР

Русия предложи на Пхенян да изпрати севернокореец в Космоса, заяви ТАСС.

Според организацията предлагането е било направено по време на изключителното посещаване на Ким Чен-ун в съветския Далечен изток, където севернокорейският водач се срещна през вчерашния ден с съветския президент Владимир Путин и дружно с него посети космодрума “Восточний ”.

“Говорихме за това, че в случай че севернокорейската страна пожелае, е допустимо да се образова и изпрати в Космоса севернокорейски космонавт ”, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Ако Пхенян одобри, това ще бъде първият севернокореец, достигнал до околоземна орбита.

През 2008 година И Со-йон стана първата южнокорейка, която направи това, когато излетя на борда на съветски галактически транспортен съд “Союз ” за задача до Международната галактическа станция, напомня Българска телеграфна агенция.

Вчера Путин също по този начин повдигна въпроса за опцията Русия да помогне на Северна Корея да построи спътници, откакто Пхенян неотдавна два пъти не съумя да изведе в орбита боен шпионски спътник.

От друга страна Ким Чен Ун е поканил съветския президент Владимир Путин в страната си.

Путин е приел поканата, оповестява Корейската централна телеграфна организация. Ким е споделил на Путин, че срещата в съветския Далечен изток е издигнала двустранните връзки на ново равнище, и е изразил готовността си да работи за постоянни, насочени към бъдещето връзки през идващите 100 години.

Сканирай
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР