Русия поздрави Унгария за блокирането на финансовата помощ на ЕС

...
Русия поздрави Унгария за блокирането на финансовата помощ на ЕС
Коментари Харесай

Кремъл поздрави Орбан за блокиране на помощта от ЕС за Украйна

Русия поздрави Унгария за блокирането на финансовата помощ на Европейски Съюз за Украйна на среща на върха в Брюксел, на която все пак водачите на блока преодоляха съпротивата на Будапеща да се съгласи Киев да стартира договаряния за участие.

" Унгария, за разлика от доста европейски страни, твърдо пази своите ползи, което ни прави усещане ", сподели прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков в Москва.

Унгарският министър председател Виктор Орбан наложи несъгласие на Европейския съюз да задели 50 милиарда евро за четири години за Украйна, до момента в който страната се бори с съветската войска.

Въпреки това на 14 ноември, когато водачите на Европейски Съюз разискаха започването на договаряния за присъединение с Украйна и Молдова, Орбан се съгласи да напусне залата, с цел да могат сътрудниците му да одобрят проекта с консенсус и да не бъдат изправени пред унгарско несъгласие.

Москва осъди този ход.

" Това е безусловно политизирано решение - желанието на Европейски Съюз да покаже поддръжка на тези страни по този метод. Но сигурно такива нови членове могат фактически да дестабилизират Европейски Съюз ", сподели Песков.

Той добави, че Брюксел има намерение да настрои източноевропейските страни против Москва.

„ Прави се всичко, с цел да се подразни Русия и да се антагонизират тези страни по отношение на Русия “, съобщи представителят на Кремъл.

Орбан, в изявление за унгарското държавно радио, свърза плануваните пари от Европейски Съюз за Украйна с десетки милиарди евро, които Брюксел е замразил за Унгария заради оттегляне от демокрацията и опасения за корупция.

„ Това е чудесна опция за Унгария да покаже ясно, че би трябвало да получи това, което заслужава. Искаме да бъдем третирани заслужено и в този момент има огромен късмет да го потвърдим ", означи унгарския министър-председател. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР