Русия потвърждава категоричния си ангажимент към Договора за мерки за

...
Русия потвърждава категоричния си ангажимент към Договора за мерки за
Коментари Харесай

Русия потвърждава ангажимента си към договора Нов СТАРТ

Русия удостоверява безапелационния си ангажимент към Договора за ограничения за в допълнение редуциране и ограничение на стратегическите настъпателни оръжия и приканва Съединени американски щати да продължат да търсят взаимноизгодни решения.

Това се споделя в известие на съветското външно министерство, представено от ТАСС.

" Русия удостоверява уговорката си към контракта Нов СТАРТ ", се акцентира в известието и се приканват Съединени американски щати да продължат към градивно търсене на взаимноизгодни решения за разрешаване на проблемите, свързани със стратегическите настъпателни оръжия.

Пояснява се, че в близко бъдеще Москва ще съобщи на Съединени американски щати публично известие, потвърждаващо уговорката на Русия към осъществяването на контракта.

Ведомството прецизира общия капацитет на Русия към 5 февруари 2018 година: 527 разгърнати междуконтинентални балистични ракети, балистични ракети на подводници и бомбардировачи; 1 444 бойни глави на разгърнати междуконтинентални балистични ракети, балистични ракети на подводници и на бомбардировачи; 779 разгърнати и неразгърнати установки за балистични ракети, оперативни и неразгърнати установки за балистични ракети, основани на подводници и разгърнати и неразгърнати, основани на бомбардировачи.

В близко бъдеще Съединени американски щати ще получат публично известие, потвърждаващо тези данни, добавя ведомството.

Министерството на външните работи акцентира, че Русия има подозрения дали Съединени американски щати извършват една от клаузите по контракта - Москва не преглежда преобразуването и преквалификацията на част от оръжията като действително редуциране.

Договорът влиза в действие на 2011 година В него е заложено двете страни да не имат повече от 700 разгърнати междуконтинентални балистични ракети, основани на подводници и на бомбардировачи балистични ракети, както и не повече от 1 550 бойни глави и 800 разгърнати и неразгърнати установки. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР