Русия помогна на Сърбия да запази конституционния ред по време

...
Русия помогна на Сърбия да запази конституционния ред по време
Коментари Харесай

Вулин: Платих цената за запазване на вековния съюз между Сърбия и Русия

" Русия оказа помощ на Сърбия да резервира конституционния ред по време на размириците в столицата на страната ", съобщи някогашният началник на Сръбската разследваща организация (БИА) Александър Вулин, заяви " Данас ".


" Русия е сътрудник, съдружник, който почита волята на сръбския народ. Русия беше със Сърбия и този път и нашият парламентарен ред беше непокътнат ", сподели глобеният от Съединени американски щати Вулин.

Той добави, че президентът на Сърбия Александър Вучич е единственият водач в Европа, който не е наложил наказания на Русия, и това, съгласно Вулин, е било негово " решение от първия ден на антируската нервност ".

Вулин посочи, че се гордее, че е единственият началник на разследваща организация в Европа, който не се е поддал на антируските настроения.

" Платих цената, само че в случай че това помогне на Сърбия да резервира вековния си съдружник, мира и стабилността, да устои на опитите за събаряне на държавното управление и президента, значи си е коствало ", сподели някогашният началник на БИА.

По време на изявлението той уточни също, че Западът стои зад насилствените митинги в Белград. Според него Западът в началото се е опитал да събере десните придвижвания, с цел да ги подтикне да вземат участие в митингите, само че това не било допустимо.

" Протестите в Сърбия не са инструмент за напън върху Косово и наказания против Русия ", показа Вулин за съветските медии, а опит за събаряне на президента Александър Вучич.

Според него " Западът изисква от Белград да признае независимостта на Косово, да спре да поддържа Република Сръбска и да наложи наказания на Руската федерация - да спре да бъде суверенна страна и народ ".

Вулин сподели още, че отстраняването му от поста началник на специфичната работа е било част от " подготовката за Майдана ".

" Това към този момент не е напън, тъй като на Запада е ясно, че до момента в който Вучич е отпред на Сърбия, няма да има признание на Косово и въвеждане на наказания против Русия. Това е офанзива против отстраняването на Вучич от власт. Натискът за освобождението ми от поста началник на БИА послужи за реализирането на " цветната гражданска война " и беше първата стъпка към крайната цел ".

" Моята оставка ни даде време да понижим офанзивите по време на предизборната акция, само че знаехме, че незабавно след провалянето пронатовската партия ще задейства механизъм за свалянето на Вучич ", разяснява Вулин.

Той уточни, че офанзивите против него персонално са почнали, откакто преди две години той и секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев са говорили и обсъждали опълчването на " цветните революции ".

" Ние представляваме съществени страни и съществени разследващи служби, поглеждаме напред. Както виждате, ние сме добре готови. Моята промяна не можа да отстрани всички потребни неща, които направихме за Сърбия, а съперниците закъсняха ", акцентира някогашният началник. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР