Русия показа радар, наречен Подсолнух, който ще може да вижда

...
Русия показа радар, наречен Подсолнух, който ще може да вижда
Коментари Харесай

Русия показа радар, изглеждащ като HAARP

Русия сподели радар, наименуван " Подсолнух ", който ще може да " вижда " оттатък хоризонта, а в мрежата незабавно се появиха спекулации,съобщава Лента.

" Подсолнух " има за цел да открива нисколетящи или плаващи обекти в радиус от 400 километра.

Русия обаче е обновила радарът, като го е направила автоматизиран и подготвен за суровите условия в далечния север.

След като видяха фотосите на оборудването, доста онлайн конспиратори побързаха да разясняват, че това е аналог на американския HAARP, отбелязвайки, че и този план е основан с намесата на военните и се намира на север - в Аляска.

Истината обаче е, че задачата на HAARP е напълно друга от тази, оповестена от конспираторите, а намесата на военните е елементарно обяснима.

Всяка изстреляна ракета, основава дупка в йоносферата. Тази дупка може да бъде засечена от " виждащ " от въд хоризонта радар, какъвто е и " Подсолнух ".

Както знаем HAARP е точно план ориентиран към проучването на йоносферата, а за разположението му на север си има причина - най-краткият маршрут за ракетите на СССР/Русия към Съединени американски щати минава точно над Северния полюс.

И за Съединени американски щати и за Русия е значимо да знаят, че противниковата страна е направила изстрелвания на голям брой ракети, с цел да могат да отговорят преди те да са достигнали задачата си. А това знание се добива точно с проучване на йоносферата.

Но HAARP може и друго - той може краткотрайно да намагнетизира лимитирана част от йоносферата. Това покачва качествата на радарите, наблюдаващи за противникови ракети.

По-доброто проучване на йоносферата е обвързвано и с подобряването на връзките и GPS-координацията на подводници и подземни уреди - нещо имащо най-вече военни цели, само че можещо да се употребява и за по точното намиране на подземни благосъстояния.

Съществува и догатката, че намагнетизирана част от йоносферата може да разстрои сензорите на ракетите и да ги обърка, служейки като самобитно ПРО. Тази догадка обаче наподобява опровергана - нито Русия, нито Съединени американски щати са разположили всеобщо сходни уреди за отбрана от ракети, а Америка влага милиарди в основаването на доста по-скъпи ПРО системи.

Това, което е повече от несъмнено е, че HAARP не може да управлява времето, да предизвиква трусове и така нататък - още повече по цялото земно кълбо.



И въпреки " Подсолнух " да наподобява като HAARP, той не е еквивалент на оборудването. Такива обаче съществуват - Русия има сходна апаратура на име Сура, намираща се до Нижни Новгород, която даже действа 10 години преди HAARP.

Европа пък разполага с EISCAT, ситуиран край Тромсьо, Норвегия. В този план даже вземат участие Русия и Южна Корея, а Китай и Япония имат непрекъснат теоретичен личен състав, учещ магнитното поле, йоносферата и взаимоотношенията сред Слънцето и Земята.

Истината е, че когато човек се запознае с истината, конспирациите стартират да звучат налудничаво - по този начин да вземем за пример следите на самолетите не са химикали, с които пръскат популацията, а просто конденз, чието задържане, зависи от атмосферните условия.

HAARP и еквивалентите му не могат да предизвикват урагани, трусове и всевъзможни други катаклизми, нямащи нищо общо между тях.

Вместо това радарите от този тип ни оказват помощ да изучим по-добре нашата планета, а военната им приложимост може да бъде само с разследваща и информационна цел.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР