Русия поиска заседание на Съвета за сигурност (СС) на ООН

...
Русия поиска заседание на Съвета за сигурност (СС) на ООН
Коментари Харесай

Русия иска заседание на Съвета за сигурност за атаката в Севастопол

Русия изиска съвещание на Съвета за сигурност (СС) на Организация на обединените нации на 31 октомври по отношение на нападението против кораби от Черноморския флот (ЧФ), които са ангажирани с защитата на зърнения кулоар. Това заяви в събота първият заместник-представител на Руската федерация в международната организация Дмитрий Полянски, представен от ТАСС.
 Русия приключва зърнената договорка
Русия приключва зърнената договорка

Заради терористичната офанзива против съветски кораби в Севастопол

Според него Русия също е уведомила публично генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш за прекъсването на присъединяване си в осъществяването на зърнената договорка.

" В светлината на офанзивата на 29 октомври от Украйна против кораби на Черноморския флот, участващи в обезпечаването на сигурността на корабите, доставящи украинско зърно като част от по този начин наречената Черноморска самодейност, непрекъснатата задача уведоми генералния секретар на Организация на обединените нации, че Русия стопира присъединяване си в него ", сподели дипломатът в изказване. Освен това поискахме съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по този въпрос за понеделник, 31 октомври. "
 Русия призна за развален транспортен съд в Севастопол
Русия призна за развален транспортен съд в Севастопол

Според Москва офанзивата е готова от " английски специалисти "

Припомняме, че по-рано през днешния ден  Русия прекрати присъединяване си в договорката за зърно след нападението в Севастопол против кораби на Черноморския флот и цивилен плавателни съдове, участващи в защитата на зърнения кулоар.

Министерството на защитата заяви, че киевският режим е направил терористична офанзива против кораби на Черноморския флот и цивилен кораби в Севастопол, като е задействал девет безпилотни летателни апарата и седем самостоятелни морски дрона.

Русия дефинира офанзивата по Севастопол като терористичен акт.

За офанзивата заяви по-рано денем назначеният от Москва губернатор на анексирания Севастопол Михаил Развожаев, който я дефинира като " най-мащабната офанзива в Севастопол от началото на специфична военна интервенция ".

В офанзивата против Севастопол са взели участие девет стандартни и седем морски безпилотни летателни апарата. Министерството на защитата декларират, че корабите и авиацията на Черноморския флот са унищожили всички цели. В резултат на нападението са нанесени " незначителни вреди " на минния ловджия " Иван Голубец ", както и буна в залива " Южен ".

Военните декларират и че нападнатите кораби от Черноморския флот на Руската федерация са взели участие в защитата на коридорите за експорт на зърно от украинските пристанища в границите на интернационалната самодейност, се акцентира в изказването на съветското МО.
 Пристанището в Севастопол е отразило най-голямата офанзива с дронове Обновена
Пристанището в Севастопол е отразило най-голямата офанзива с дронове

В града няма жертви и разрушения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР