Русия поиска свикване на заседание на Съвета за сигурност на

...
Русия поиска свикване на заседание на Съвета за сигурност на
Коментари Харесай

Русия иска СС на ООН да се занимае с украинските лаборатории

Русия изиска привикване на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в петък , на което да бъдат разисквани военните и биологичните действия на Съединени американски щати в Украйна.

Това е оповестил в Twitter първият заместник-постоянен представител на Русия в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски , оповестява Новости.

По-рано съветското министерство на защитата показа презентация, в която се твърди, че Съединени американски щати са похарчили над 200 млн. $ за биологични лаборатории в Украйна , които от своя страна са включени в американската военна стратегия за биологично оръжие. Русия не изключва опцията да започва механизъм за съвещания по Конвенцията за биологичните и токсичните оръжия (КБТО) заради данни за военни биологични действия на Съединени американски щати в Украйна, съобщи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.

" Новости " също показва, че е подкрепена от представителя на китайското външно министерство Джао Лизцян, който е призовал Вашингтон да обясни дейностите си по биологична милитаризация в страната и чужбина.

Във втората седмица на войната в Украйна, Русия стартира да популяризира голям брой обвинявания по отношение на Украйна за създаване на биологични и химически оръжия. Преди това имаше изявления с изказвания за подготовка за нуклеарни оръжия.

Вчера украинският президент Володимир Зеленский предизвести, че тактиката на Русия е да се приготвя точно за такова деяние, за което упреква своя съперник.

Също през вчерашния ден и английският министър председател Борис Джонсън изрази безпокойство, че Русия ще употребява химическо оръжие в Украйна .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР