Русия поиска от Украйна да й предаде ръководителя на службите

...
Русия поиска от Украйна да й предаде ръководителя на службите
Коментари Харесай

Русия призова Украйна: Киев да преустанови всякаква подкрепа за терористична дейност

Р усия изиска от Украйна да й съобщи ръководителя на службите за сигурност, както и други лица, свързани с терористични актове, осъществени на съветска територия , предадоха международните организации, като се позоваха на изказване на съветското министерство на външните работи.

" Русия насочи към украинските управляващи настояванията си за неотложно арестуване и екстрадиция на всички тези, които са свързани с въпросните терористични актове ", се споделя в изказване на ведомството. В него се изброяват и тези актове.

В изказването се споделя, че измежду тези, за които Русия е поискала да й бъдат предадени от Украйна, е и  Васил Малюк, който е началник на Украинската работа за сигурност и който е признал, че неговата работа стои зад офанзивите против моста, свързващ Крим с съветската континентална част, осъществени откогато Кремъл през февруари 2022 година нахлу в Украйна.

Ukraine-Russia Tensions: Ukrainian President Zelensky warns of retreating from frontlines if the US doesn't deliver aid.
Russia's security services knew of an ISIS threat before a concert attack.
— HappeningNow (@HappeningNowBot)
" Руската страна приканва режима на Киев неотложно да прекрати всякаква поддръжка за терористична активност, да екстрадира отговорните страни и да компенсира жертвите за понесените вреди ", се споделя още в изказването.

" Нарушение на отговорностите на Украйна, произлизащи от антитерористичните конвенции, ще доведат до търсене на сметка от нея съгласно изискванията на интернационалното право ", се споделя още в текста.

В него се загатва и всеобщото ликвидиране на 22 март в концертната зала в Подмосковието. Там жертвите бяха 144, а ранените над 360.

" Ислямска страна " пое отговорност за тази офанзива, а американски представители споделиха, че разузнаването е посочило, че офанзивата е била осъществена от афганистанския клон на ИД - " Ислямска държава  - Хорасан ".

Руските следователи споделиха предходната седмица, че са разкрили доказателства, че въоръжените нападатели от концертната зала били свързани с " украински националисти ", напомня Ройтерс. Киев отхвърля всякаква връзка с офанзивата.

Днес Александър Бастрикин, ръководителят на Руския следствен комитет, съобщи, че работата за определяне на това кой стои зад офанзивата продължава.

* Във видеото

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР