Русия поиска от германската страна официално да признае обсадата на

...
Русия поиска от германската страна официално да признае обсадата на
Коментари Харесай

Русия настоява Германия да признае обсадата на Ленинград за геноцид

Русия изиска от немската страна публично да признае обсадата на Ленинград и други закононарушения на Третия райх като актове на геноцид против народите на Съюз на съветските социалистически републики . Това съобщи организация ТАСС.

Руската страна отбелязва спорния темперамент на метода на немската страна към въпроса за формалното признание на закононарушенията против човечеството, осъществени от Германия в предишното, като актове на геноцид.

Според Русия Германия е признала закононарушенията си през епохата на колониализма за актове на геноцид, само че към момента не го е направила във връзка с обсадата на Ленинград и други закононарушения против народите на Съюз на съветските социалистически републики по време на Втората международна война.

В своя нота Русия показва Германия мълчи във връзка с настояванията страна да разшири филантропичните заплащания, които прави извънредно за оживелите евреи при обсадата.

Не може да има правна връзка сред следвоенните репарации и възобновяване на човешката правдивост във връзка с всички оживели от обсадата на Ленинград, без значение от тяхната народност. Дългообещаваният, само че към момента неосъществен " филантропичен жест " на немското държавно управление към оживелите от обсадата на Ленинград е непостижим с мащаба на ленинградската покруса ", показва съветската страна.

Русия отбелязва, че в това време Германия заплаща постоянно обществени помощи на някогашни бойци от Третия райх, членове на SS и сътрудници на нацисткия режим. Подобен метод слага под подозрение искреността на изказванията на немската страна за историческата отговорност на Германия за ужасните закононарушения на нацисткия режим на територията на Съюз на съветските социалистически републики.
 Путин откри монумент на починалите при обсадата на Ленинград в Йерусалим
Путин откри монумент на починалите при обсадата на Ленинград в Йерусалим

Путин е на посещаване в Йерусалим за Световния конгрес за Холокоста във връзка 75 година от освобождението на " Аушвиц "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР