Русия подложи Украйна на серия от удари с ирански дронове-камикадзе

...
Русия подложи Украйна на серия от удари с ирански дронове-камикадзе
Коментари Харесай

Одеса махна паметника на Екатерина II, Русия пак атакува с ирански дронове

Русия подложи Украйна на серия от удари с ирански дронове-камикадзе и с ракети в сряда вечер и четвъртък заран.

Около 6 ч. на 29 декември беше оповестена въздушна паника в съвсем всички области на Украйна поради извеждането на два съветски ракетоносителя на бойно дежурство в Черно море и активиране на стратегическата авиация на Русия.

Около 8 ч. беше обявено и за първите пуснати съветски ракети по посока на североизточната област Суми.

Късно вечерта в сряда Харковската област беше атакувана от ирански дронове-камикадзе " Шахед ". Дроновете се употребяват постоянно от руснаците за офанзиви против енергийната система на Украйна. За последно те бяха използвани против Киев на 19 декември, като доведоха до поредна повреда на електроснабдяването.

Междувременно, в Одеса бяха демонтирани паметниците на съветската императрица Екатерина II Велика и на съветския пълководец ген. Александър Суворов.

Премахването на статуите беше направено след петиции до президента Володимир Зеленски и провеждането на електронно допитване до жителите на Одеса за бъдещето на скулптурната комбинация на Екатерининския площад.

Мнозинството от хората гласоподаваха за демонтажа им.

В края на ноември Общинският съвет на Украйна също удостовери решението за махането им от площада. Статуята на императрицата ще бъде предадена на Одеския живописен музей - а в бъдеще може да бъде изложена в специфична паркова зона, отдадена на " руското и имперското минало " на града.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР