Русия подготвя посещение на президента Владимир Путин в Саудитска Арабия

...
Русия подготвя посещение на президента Владимир Путин в Саудитска Арабия
Коментари Харесай

Подготвя се посещение на Путин в Саудитска Арабия

Русия приготвя посещаване на президента Владимир Путин в Саудитска Арабия по покана на саудитския крал Салман, заяви в Москва през днешния ден съветският заместник-външен министър Михаил Богданов, представен от Ройтерс.

Датата ще бъде избрана съгласно графика на Путин, добави той. Богданов не сподели какви тематики се чака да бъдат обсъждани при тази аудиенция, нито по кое време е била изпратена поканата.

А представителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви на брифинг в съветската столица, че президентът Путин няма да замине за Ню Йорк за сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации през септември. Ръководител на съветската делегация ще бъде външният министър Сергей Лавров.

Отговаряйки на журналистически въпрос, Песков сподели, че президентът Путин е в непрекъснат контакт с премиера Дмитрий Медведев, който съгласно медии наскоро е претърпял спортна контузия. "Същността на работата им планува президентът и ръководителят на държавното управление да са в непрекъснат контакт, без значение къде се намират ", уточни прессекретарят на Кремъл и сподели, че не са му известни детайлности за здравословното положение на премиера.

По-рано тази седмица в интернет медии се появиха известия, че някои мероприятия от работния график на Медведев са анулирани поради "травма, получена по време на спортни занимания ".

В отговор на различен въпрос Песков сподели, че не знае дали Путин е изпратил приветствие на управлението на Украйна по случай Деня на независимостта, който се празнува там през днешния ден, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР