Русия подготвя имитация на сериозен инцидент в Запорожката АЕЦ. Целта

...
Русия подготвя имитация на сериозен инцидент в Запорожката АЕЦ. Целта
Коментари Харесай

Украинското министерство на отбраната: Русия готви имитация на инцидент в Запорожката АЕЦ

Русия приготвя реплика на сериозен случай в Запорожката АЕЦ. Целта е да се осуети контранастъплението на Киев за отвоюване на окупираните от Москва територии. Това оповестява министерството на защитата в Украйна. Централата се намира под контрола на проруските сили, предава БНР.

Информацията на украинското разузнаване е, че съветските сили скоро ще обстрелват централата и след това ще разгласят, че има приключване на радиация. Това би провокирало интернационално следствие, по време на което всевъзможни бойни дейности биха били прекъснати.

Русия е попречила на плануваната ротация на инспекторите на Международната организация за атомна сила, ситуирани в централата. Това се споделя в известието на Главното ръководство за разузнаване на украинското военно министерство, което е оповестено в Телеграм, добавя Ройтерс и отбелязва, че организацията не е споменавала нищо по въпроса. През февруари Русия съобщи, че Украйна има намерение да провежда нуклеарен случай на територията си, за който да упрекна Москва.

След вчерашния обстрел на болничното заведение в Днипро имаше десетки починали и двама ранени. Днес в града ще бъде разгласен ден на, разгласи кметът Борис Филатов. От съветското министерство на защитата настояват, че при този ракетен удар са унищожени хранилища с муниции на украинската войска.

Междувременно съветският заместител външен министър Михаил Галузин съобщи, че отводът на Украйна от влизане в НАТО и Европейския съюз и връщането към неутралния извънблоков статут е едно от изискванията за постигането на мир.

Той означи, че методът на Русия към уреждането на спора в Украйна не се е трансформирал и добави, че значим детайл от уреждането на рецесията е отбраната на правата на рускоезичните гражда

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР