Русия планира скоро да „анексира“ двата източни региона на Украйна,

...
Русия планира скоро да „анексира“ двата източни региона на Украйна,
Коментари Харесай

Разузнаването на САЩ: Русия планира да анексира Донецк и Луганск с референдум

Русия възнамерява скоро да „ анексира “ двата източни района на Украйна, наранени от съветската инвазия. След като не съумя да смъкна държавното управление в Киев, Москва ще анексира ДНР и ЛНР, споделя посланикът на Съединени американски щати в ОССЕ пред Агенция Франс Прес.
Последните данни на разузнаването сочат, че Русия ще се опита да анексира Донецката национална република и Луганската национална република към Русия “, сподели Майкъл Карпентър, дипломат на Съединени американски щати в Организацията за сигурност и съдействие в Европа..
„ В отчетите се показва, че Русия възнамерява да провежда референдуми в Донбас, а самото присъединение да се случи към средата на май “, сподели Карпентър пред кореспонденти във Вашингтон.
Междувременно бе оповестено, че Валери Герасимов, шеф на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация, е бил в Украйна през миналата седмица. Това твърди CNN, базирайки се на върховен чиновник на Пентагона в Съединени американски щати.
„ Със сигурност знаем, че Герасимов е бил в Донбас няколко дни от предходната седмица. Не знаем дали към момента е там “, сподели служителят. Служителят обаче отхвърля да заяви от кое място Съединени американски щати са толкоз сигурни за местонахождението на съветския военачалник, или с какви разследващи данни разполага. По-рано бе обявено, че Герасимов е ранен в Украйна. Съединени американски щати обаче нямат данни за това.
Разузнаването на Пентагона не е несъмнено за какво генералът е посетил фронтовата линия и дали това е знак за неналичието на доверие на Кремъл в военачалник Александър Дворников, който единствено преди седмици беше назначен за пълководец на всички съветски интервенции в Украйна, твърди медията.
Според Съединени американски щати визитата на Герасимов демонстрира, че той е желал непосредствено да види интервенциите във войната на Русия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР