Русия планира скоро да анексира двата източни региона на Украйна, засегнати

...
Русия планира скоро да анексира двата източни региона на Украйна, засегнати
Коментари Харесай

САЩ: Русия планира да анексира Донецк и Луганск

Русия възнамерява скоро да анексира двата източни района на Украйна, засегнати от нейната инвазия, откакто не съумя да смъкна държавното управление в Киев.

Това съобщи Майкъл Карпентър, дипломат на Съединени американски щати в Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), представен от Агенция Франс Прес.

" Според последните отчети, Русия ще се опита да анексира " Донецка национална република " и " Луганска национална република " към Русия ", сподели Карпентър.

" В отчетите се показва, че Русия възнамерява да провежда референдуми за присъединяване някъде в средата на май ", сподели той пред кореспонденти във Вашингтон.

Припомняме, че през вчерашния ден, Институтът за проучване на войната, базиран във Вашингтон, написа в последната си сводка за войната в Украйна, че украинците спъват съветското нахлуване в Донбас.

Русия не може да подпише гаранции за сигурността на Украйна, без да реши териториалния въпрос на Крим и Донбас. Това съобщи пред ТАСС съветският президент Владимир Путин в края на април.

Путин изрази убеденост, че с помощта на Русия в Донбас ще настъпи мир.

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи през април, че идващият стадий от така наречен " специфична военна интервенция в Украйна " е ориентиран към " цялостното освобождение на Донецката и Луганската национални републики ".

На 21 февруари Путин разгласи признаването на суверенитета на самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР. Русия призна републиките в сходство с техните конституции в рамките на Донецка и Луганска област към началото на 2014 година На 24 февруари президентът на Руската федерация, в отговор на молбата на водачите на републиките на Донбас за помощ, разгласи началото на " специфична военна интервенция в Украйна, чиято цел е денацификация и демилитаризация на страната. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР