Русия планира през настоящата година да продаде на приятелски страни

...
Русия планира през настоящата година да продаде на приятелски страни
Коментари Харесай

Русия ще продава 80% от петрола си на приятелски страни

Русия възнамерява през актуалната година да продаде на " другарски " страни над 80 на 100 от експортния си нефт, както и 75 на 100 от петролните артикули за експорт. Това е съобщил съветският вицепремиер Александър Новак пред списание " Енерджи полиси ", предадоха международните организации.

" В Русия " към момента търсим и откриваме нови пазари. Тази година се чака повече от 80 на 100 от износа на нефт и 75 на 100 от петролните артикули да бъдат доставени в " другарски " страни ", е споделил той.

Според Новак последователното отменяне на съветския нефт от западните страни " към този момент провокира неустойчивост на международните петролни пазари, както и негативни стопански резултати за страните, които постановиха рестриктивните мерки. Петролът вид Брент доближи връх от 125 $ за барел и остана над 100 $ за барел до есента на предходната година ".

Всъщност сега цената на сорта Брент се търгува приблизително на към 85 $, до момента в който кошницата на картела ОПЕК след покачването не може още да трансферира 84 $ за барел. 

На този декор износът на природен газ - другото главно перо в бюджета,  от Русия през 2022 година е намалял до 184,4 милиарда кубични метра, или с цели 25,1 на 100 по-малко по отношение на количествата през 2021 г. 

" За тази цел Газпром, по напътствие на съветския президент, работи за ускорение на построяването на Далекоизточния маршрут, както и на газопровода " Силата на Сибир-2 ", е декларирал още Новак.

Дори новата тръба да стане подготвена в точния момент обаче, тя не може да запълни спрените доставки до Европа, които Москва продаваше скъпо. От друга страна Китай употребява префенциални цени, които изтъняват съветския бюджет. Изненадващо финансовото министерство на Москва призна преди седмица, че още през януари хазната е излязла на недостиг от над 10% от Брутният вътрешен продукт.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР