Русия планира да въведе глоба за родители, отказали да ваксинират

...
Русия планира да въведе глоба за родители, отказали да ваксинират
Коментари Харесай

Ваксините – между принудата и информирания избор

Русия възнамерява да вкара санкция за родители, отказали да имунизират децата си. Франция и Турция желаят имунизациите да станат наложителни.
Преди към месец италианският парламент одобри закон за наложителна имунизация против 12 инфекциозни заболявания. И реши, без тези ваксини, децата да не бъдат одобрявани в детски заведения и в учебно заведение.

Защо?

Заради пламналите в Европа, а и в света епидемиологични гърмежи и разгорелите се епидемии от заболявания, които се смятаха за премахнати, с помощта на имунизациите.
Най-пресният образец е епидемията от морбили, против която има ваксина и тя се ползва от десетилетия.
Миналата година тя покоси 4000 деца в Румъния, умряха 25, инфектираните в Италия бяха над 3000, а у нас болните бяха 53.

Анализът уточни, че те са резултат от пропуснати и отказани имунизации, които са намалили по този начин наречения общ имунитет. Известно е, че когато процентът на имунизирани падне под 90, болестта се популяризира елементарно и взема жертви. 
Така заболявания, с които медицината се е справила от преди век, се връщат. 
Темата беше в центъра на полемиките по време на поредност от срещи с лекари, публицисти и общественици в Шумен и Търговище, проведени от фондация МОСТ (Медии, Общество, Семейство, Традиции.)

„ Светът е мобилен. Хората пътуват и инфекциите елементарно прелитат от един континент на различен. Майките постоянно търсят съвещания и слагат диагнози по интернет. Лекарите се майтапим, че може да обявим Google за „ доктор на годината “.
Проблемът не е единствено с малцинствата, а и с част от интелигентните родители, които отхвърлят да имунизират децата си
“, кза при разкриване на форума доктор Нигяр Джафер - заместник-председател на Народното събрание.

Ваксините са създали гражданска война в медицината и са избавили света от смъртоносни заболявания като едра шарка, тиф, малария, чума... Те обаче имат съперници и то не от през днешния ден.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР